Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΛΟΓΩ ΜΠΑΛΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ

Τελικά δεν ειναι μόνο το Λαφονήσι που αφέθηκε για λίγο στην τύχη του ειναι και ο χώρος στάθμευσης του Μπάλου όπως φαίνεται απο τις φωτογραφίες που μας έστειλε φίλη που επισκέφτηκε λόγω καιρού τον Μπάλο.
Δυστυχώς όπως μου έγραψε σε μήνυμα η κατάσταση δεν ειναι καλή, ενώ θα μπορούσαν να είχαν μπει κάδοι για τα σκουπίδια, που τωρα ειναι διάσπαρτα.
Άλλη μια κακή εντύπωση που δίνουμε προς τα έξω και θα συμβαίνει όσο ο Μπάλος και οι άλλες προστατευόμενες περιοχές μας δεν έχουν φύλαξη και καθαριότητα όλο το χρόνο.
Δεν ειναι λίγοι αυτοί που επισκέπτονται την περιοχή αλλά για να λέμε και την αλήθεια αυτοί φέρουν την μεγαλύτερη ευθύνη για τον σκουπιδότοπο, αφού αφήνουν τα σκουπίδια τους εκτεθειμένα εκεί αντί να τα παίρνουν μαζί τους.. ως και τους πλησιέστερους κάδους. 
Φυσικά λύση υπάρχει και έχει συζητηθεί και παλαιότερα, όσο δεν υπάρχει επίβλεψη και προσωπικό εκεί, να κλείνει ο δρόμος για τον Μπάλο παντελώς για τους επισκέπτες. Μάλλον κατά εκεί πάμε αν λειτουργήσει το όλο επιχείρημα της ομάδας και των ειδικών που θέλουν πρώτα την προστασία.... 
Την καταστροφή την κάνουμε εμείς ..... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: