Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΠΟΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

 Επιστολή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών έστειλαν οι βουλευτές του ΚΚΕ σχετικά με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ολοκλήρωση της παράκαμψης των Τοπολίων.
Αναφέρουν δε τα εξής...
- Τις δίκαιες αντιδράσεις και την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας Κισάμου προκαλούν οι καθυστερήσεις του έργου που αφορά την παράκαμψη του οικισμού, της σήραγγας και του φαραγγιού των Τοπολίων, στον οδικό άξονα προς Χρυσοσκαλίτισσα. Ειδικά  για το υποέργο που αφορά την παράκαμψη του οικισμού των Τοπολίων,  με νέα διάνοιξη και βελτίωση υφιστάμενου δρόμου συνολικού μήκους 9,56χλμ, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από 20-10-2015, προκειμένου να λυθεί επιτέλους το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή.
Το έργο αυτό, για το οποίο οι  εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει ακριβά, τόσο μέσα από την άμεση όσο και την έμμεση φορολογία, και επιπλέον πληρώνουν «πανωπροίκι» για συμπληρωματικές συμβάσεις, αποζημιώσεις για ζημιές των εργολάβων, για τις διαρκείς παρατάσεις - καθυστερήσεις  κτλ.,  είναι άλλο ένα παράδειγμα του παραγκωνισμού των λαϊκών αναγκών από το αστικό κράτος,  με όλες τις κυβερνήσεις του.
Σε συνέχεια της κυβερνητικής πολιτικής, η Περιφέρεια Κρήτης, έχει τεράστιες ευθύνες (πχ για τις μεγάλες ελλείψεις των μελετών στο κομμάτι της γεωτεχνικής έρευνας) που συνεχώς «σκοντάφτει» το συγκεκριμένο έργο, που 9  χρόνια μετά που ξεκίνησε, δεν έχει ολοκληρωθεί.
Επιπλέον, ζητήματα προκύπτουν με την κατασκευή αναγκαίων συνοδευτικών έργων για την απορροή των υδάτων,  προκειμένου να προστατευτούν οι περιουσίες των κατοίκων από ενδεχόμενες πλημμύρες, έργα για τα οποία δεν υπάρχει μέχρι σήμερα σχεδιασμός και πρόβλεψη χρηματοδότησης. 
Είναι προφανές ότι, με ευθύνη των κυβερνήσεων και των περιφερειακών αρχών, γίνεται «γεφύρι της Άρτας» ένα έργο αναγκαίο που θα έλυνε κυκλοφοριακά προβλήματα στην περιοχή, αφού η υφιστάμενη χάραξη, η οποία διέρχεται από τον οικισμό και το φαράγγι των Τοπολίων, είναι ανεπαρκής και προβληματική. 
Η κατάσταση αυτή είναι ένα μόνο παράδειγμα από τις πολλές ελλείψεις και την προβληματική πορεία έργων που αφορούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, όπως το κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι,οι λιμνοδεξαμενές της Χρυσοσκαλίτισσας και των Αγίων Θεοδώρων, το φράγμα του Βαλσαμιώτη  και τόσα άλλα. Έργα,  που  στα πλαίσια του κατ’ ευφημισμόν «συστήματος δημοσίων έργων» του αστικού κράτους, ακόμη και τα ελάχιστα που προγραμματίζονται, προχωράνε με πολύ αργό ρυθμό, δε σχεδιάζονται ολοκληρωμένα και βρίσκονται πάντοτε συνδεδεμένα με τη λογική της ανταποδοτικότητας, του «κόστους - οφέλους». 
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση :
- Για την άμεση ολοκλήρωση του έργου που αφορά την παράκαμψη των Τοπολίων Κισσάμου ΠΕ Χανίων, Κρήτης.
- Την κατασκευή συμπληρωματικών τεχνικών έργων για τη διαχείριση των όμβριων υδάτων.
- Την εξασφάλιση της προσβασιμότητας στις περιουσίες των κατοίκων,  με τα όποια συμπληρωματικά έργα απαιτούνται.
Οι Βουλευτές
Συντυχάκης Μανώλης
Κομνηνάκα Μαρία
Μανωλάκου Διαμάντω


Δεν υπάρχουν σχόλια: