Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 15 Απριλίου 2023

ΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟ "ΤΡΥΓΟΥΜΕ"

Αν και μας ήρθαν οι φωτογραφιες απο προχθές, περιμέναμε να περάσει η Μεγάλη Παρασκευή για να τις ανεβάσουμε με το δημοσίευμα του zarpa για τα χάλια του Λαφονησιού, μια μόλις βδομάδα αφότου κατοχυρώθηκαν και επίσημα οι παραλίες αυτές και οι άλλες στην Μονομετοχική μας.
-Εικόνες ντροπής αντικρίζουν οι πρώτοι επισκέπτες στο εξωτικό Λαφονήσι, καθώς ενώ η τουριστική περίοδος έχει αρχίσει, ο Δήμος Κισάμου μάλλον… δεν έχει ενημερωθεί γι’ αυτό!«Πραγματικά λυπόμαστε και ντρεπόμαστε που φέρνουμε κόσμο σε αυτό το υπέροχο μέρος, παρατημένο στο έλεος του Θεού από τον Δήμο Κισσάμου» σημειώνει στο zarpanews.gr επαγγελματίας του τουρισμού.
Όπως επισημαίνει, από τις επτά τουαλέτες που υπάρχουν στην περιοχή, ανοικτή είναι μόνο η μία και αυτή σε άθλια κατάσταση, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις σχετικές φωτογραφίες.
«Όλοι οι επιχειρηματίες των Χανίων είμαστε έτοιμοι, επενδύσαμε, ξενοδοχεία, εστιατόρια, τουριστικά γραφεία, που είναι ο Δήμος, που είναι οι ετοιμασίες του;» διερωτάται ο επαγγελματίας. Έστω και τώρα ο Δήμος ας φροντίσει να κάνει αυτά που πρέπει πριν δει εικόνες σαν αυτές να κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσω των κοινωνικών δικτύων…

Είμαι σίγουρος οτι η Δημοτική αρχή μας θα πράξει τα δέοντα και γρήγορα μιας και ο τουρισμός ήδη έχει αρχίσει ... δικαιολογία καμιά και φυσικά θα έπρεπε να υπάρχει άτομο όλο το χρόνο εκεί με μερική απασχόληση. Βέβαια θα το πω για άλλη μια φορά τρέχουμε πάντα πίσω απο τα γεγονότα δίχως να μπορούμε όπως φαίνεται και να κάνουμε κάτι ..ακόμα και τώρα που όπως λένε οι ειδικοί σύμβουλοι έχουν αλλάξει προ το καλύτερο οι δημοτικές αρχές.
Το Λαφονήσι πρέπει να ειναι καθαρό -πεντακάθαρο ακόμα κι όταν δεν το "τρυγούμε".
Φυσικά η τουαλέτα ειναι το μικρότερο όταν βλέπεις κάδους να έχουν σκουπίδια εβδομάδων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: