Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

1η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής H.E.R.O. διοργανώνει  την 1η Ολυμπιάδα  Ρομποτικήςστο Κλειστό Στάδιο «Μάρκος Καραναστάσης» του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., στο Ηράκλειο Κρήτης, από τις 7 έως τις 10 Απριλίου 2023. Η Ολυμπιάδα ρομποτικής  έχει προσελκύσει έως τώρα ομάδες από 34 χώρες και περιοχές (Αργεντινή, Ρουμανία, Πολωνία, Τουρκία, Μάλτα, Ιταλία, Αιθιοπία, Αίγυπτο, Ταιβάν, Γερμανία, Γαλλία, Κορέα, Σουδάν, Ιαπωνία, Βανουάτου, Ινδία, Κίνα, Αλβανία, Βουλγαρία, Η.Π.Α, Γκάνα, Κροατία, Εσθονία, Τσεχία, Εκουαδόρ, Κύπρο, Ουκρανία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Βόρεια Μακεδονία, Κατάρ, Αγγλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Χονγκ Κονγκ), οι οποίες θα επισκεφθούν την χώρα μας προκειμένου να λάβουν μέρος σε αυτήν.   
Μεγαλύτερη από το αναμενόμενο όμως είναι και η συμμετοχή από όλα τα μέρη της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Ξάνθη, Σέρρες, Κιλκίς, Δράμα, Βέροια, Ιωάννινα, Φλώρινα, Πρέβεζα, Τρίκαλα, Λαμία, Αγρίνιο, Εύβοια, Λήμνο, Χίο, Κω, Ρόδο, Κόρινθο, Χερσόνησο, Τύλισσο, Λευκάδα, Κέρκυρα, Καλαμάτα, Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Κίσαμο, Ρέθυμνο, Άγιo  Νικόλαο, Σητεία, Αρκαλοχώρι, Μοίρες,  Ασήμι, Πειραιάς, Ορεστιάδα, Λάρισα και Άρτα), η οποία μάλιστα αναμένεται να αυξηθεί καθώς οι εγγραφές για συμμετοχή στην Ολυμπιάδα μόλις ξεκίνησαν.
Φωτο απο την τελετή έναρξης όπου παρέλασαν με την Ελληνική ομάδα και οι μαθητές της ΣΤ τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου Κισάμου (με τα πράσινα ρούχα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: