Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 8 Απριλίου 2023

ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ "Ο ΤΥΦΩΝΑΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΚΑΘΑΡΙΣΕΙ

Το πλοίο “Τυφώνας” του  Κοινωφελούς  Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, το οποίο στο πλαίσιο του έργου του για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, πραγματοποιεί με το πλήρωμα του, παράκτιους καθαρισμούς  στο Αιγαίο αλλά και σε άλλες περιοχές.
Τις τελευταίες ημέρες ο “Τυφώνας” βρίσκεται σε δημοφιλείς ακτές στην Κίσαμο, καθαρίζοντας τις από απορρίμματα και σε σημεία που είναι δύσκολο να προσεγγιστούν. Ο “Τυφώνας” συμβάλλει στον καθαρισμό του θαλάσσιου βυθού και πολλές φορές, αυτά που “ανακαλύπτει” προκαλούν προβληματισμό για το πώς ο άνθρωπος βλέπει το περιβάλλον και πόσο το σέβεται.
Όπως σημειώνει το Κοινωφελές  Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, “η δράση του “Typhoon Project” μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για μελλοντικές δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα που θα συμβάλουν στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης”.
Σήμερα όπως φαίνεται στον δορυφορικό χάρτη το πλοίο βρίσκεται ανοικτά απο τις Μένιες στο ακρωτήρι της Σπάθας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: