Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 16 Απριλίου 2023

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

Τραβάει όλη την νεολαία της πόλης και όχι μόνο... viral ακόμα και για τους λιγοστούς τουρίστες της πόλης που οι ξενοδόχοι τους στέλνουν για να δουν το διαφορετικό. Μια διαφορετική Ανάσταση...γεμάτη όμως με αγάπη, ζεστασιά, αλληλοσεβασμό ... αφού ο πάτερ Κουμής τους έχει "συνετίσει" και όλα γίνονται στην ώρα τους. 
Ένας μικρός πόλεμος με τα συρματάκια απο τα δώματα των σπιτιών της ενορίας του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο της πόλης της Κισάμου, μια φορά τον χρόνο. Έθιμο πάνω απο 50- 60 χρόνων "μαθαίνεται" και παραδίδεται απο γενιά σε γενιά αποκλειστικά και μόνο στους εκεί κατοίκους.... αν δεν είσαι κάτοικος της περιοχής, συρματάκι δεν πιάνεις για κανένα λόγο. Και δεν ειναι και λίγοι αυτοί που προσπάθησαν να ανέβουν στις στέγες αλλά κατέβηκαν όπως ανέβηκαν.
Η ομάδα έχει τον αρχηγό της και πάντα ο γηραιότερος βάζει φωτιά και στον Ιούδα. Φέτος επειδή άργησε να φτάσει το Άγιο Φως ο Ιούδας κάηκε πριν το Χριστός Ανέστη του πάτερ Αντώνιου που αποτελεί και το "σύνθημα" για να καεί ο κόσμος.
Χριστός Ανέστη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: