Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

 Προς τους 
κ.     1) Μαυροδημητράκη Σπύρο    
        2) Χριστουλάκη Θεόφιλο
  3) Κελαιδή Ιωάννη
4) Χαχλάκη Γεώργιο
5) Σταθάκη Θεόδωρο
6) Ψαράκη Νεκτάριο
     Σας καλώ σε  ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 6 Απριλίου 2023 ημέρα  ΠΕΜΠΤΗ  και ώρα 10:00 π.μ. για την συζήτηση και λήψη απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης.
1.Καθορισμός όρων διακήρυξης προμήθειας καυσίμων Δήμου Κισσάμου.
2,Εγκριση πρακτικών επιτροπής διαγωνισμού για την Προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας στις υπηρεσίες του Δήμου Κισσάμου.Προσωρινός ανάδοχος.
3.Εγκριση διενέργειας διαγωνισμού. Κατάρτιση όρων διακήρυξης. Συγκρότηση επιτροπής έργου >Βελτίωση των υποδομών Σχεδίου Πόλεως 2018 Δ. Κισάμου>.
4.Κατεπείγουσα ανάθεση άγονων τμημάτων του διαγωνισμού <Προμήθεια ανταλλακτικών για τα οχήματα και τα μηχανήματα του Δ. Κισσάμου με την απαραίτητη επισκευή και συντήρηση.
5.Ορισμός δικηγόρου.
Η συνεδρίαση κρίνεται έκτακτη διότι οι προθεσμίες για όλους τους διαγωνισμούς είναι ασφυκτικές και πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες το δυνατόν συντομότερα.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ο.Ε
ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Πάντως μάλλον το συμβούλιο της οικονομικής πάει για αναβολή και θα γίνει και τακτικό αφού υπήρξε αντίδραση απο τα μέλη της αντιπολίτευσης με το παρακάτω σκεπτικό 

Προς δήμο Κισσάμου                   06-04-2023
Κ. Πρόεδρο και μέλη της οικονομική επιτροπής. 
Κ. Γραμματέα υποστήριξης αιρετών συλλογικών οργάνων. 
Αξιότιμοι, 
Χθες το απόγευμα  περί της 14.30 λάβαμε στο μέιλ την πρόσκληση με αριθμό 11, για έκτακτη  συνεδρίαση του οργάνου σήμερα στις 10 το πρωί. Από την ανάγνωση των θεμάτων διαπιστώνει πολύ καθαρά κάθε μέλος ότι κανένα δεν πληροί τους λόγους του κατεπείγοντος, εκτός  ενδεχομένως του ορισμού δικηγόρου ,που δεν μας αποσταλεί εισήγηση και δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο και της ανάθεσης των ατομικών ειδών προστασίας των εργαζομένων.  Έχουμε ήδη μπει στον Τέταρτο μήνα του 2023 και είναι δεν μπορεί να είναι είναι κατεπείγον συνεδρίαση  η έγκριση όρων καυσίμων, που είναι μια επαναλαμβανόμενη διαδικασία.  Επιπλέον για το θέμα 3⁰, ένα έργο που είναι από τον Νοέμβριο του 2018 και δεν έχει συζητηθεί ούτε μια φορά στο δημοτικό συμβούλιο ως προς το πεδίο εφαρμογής και προτεραιότητας του εν λόγο έργου που είναι το μεγαλύτερο έως τώρα  έργο υποδομής του σχεδίου πόλεως και θα έρθει η έγκριση των μελετών, δηλαδή του αντικειμένου ως έκτακτο θέμα στην οικονομική επιτροπή; Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις απευθείας αναθέσεις, αποκαταστάσεις ζημιών οχημάτων. Πέντε, έξι μήνες γίνονται διαδικασίες διαγωνισμών και διαφόρων άλλων διαδικασιών και δεν είχατε θέμα και τώρα οι τρείς μέρες για τακτική συνεδρίαση είναι το πρόβλημα; Δεν νομίζουμε.
Κ. Πρόεδρε  γνωρίζετε πολύ καλά ότι συμβάλουμε διαχρονικά στην εύρυθμη λειτουργία του δήμου, αλλά το σημερινό ξεπερνά κάθε όριο. Και να θέλαμε να βοηθήσουμε δεν υπάρχει ο χρόνος για να διαβάζουμε και να τοποθετηθούμε σε τόσα σημαντικά θέματα.  Σας παρακαλούμε όπως αφήσετε εάν όντως κάποιοι θέμα είναι απολύτου κατεπείγοντος διαδικασίας που να δικαιολογείται φυσικά και αποσύρετε τα υπόλοιπα για τακτική συνεδρίαση.
Με εκτίμηση 
Σταθάκης Θεόδωρος 
Ψαράκης Νεκτάριος 
 Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής 
Υ.Γ. παρακαλούμε όπως γίνει κοινοποίηση της παρούσας επιστολής και στον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Κισσάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: