Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΑ

Στιγμές από την συνδρομή του Π. Τ. Κισάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό  μονοπάτι Ε4, σε ένα από τα δυσκολότερα σημεία του στην Επαρχία μας, συγκεκριμένα στο κομμάτι Μπάλος- Φαλάσαρνα, από την Π. Υ. Κισάμου με την συνδρομή του 1ου Π. Σ. Χανίων, και σκάφους το οποίο τελικά μετέφερε τον τραυματία στο Λιμενίσκο των Φαλασάρνων, και από εκεί μέσω Ασθενοφόρου στο Γ. Ν Χανίων. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο στο οποίο τραυματίστηκε ο περιπατητής, δεν υπήρχε σήμα κινητής τηλεφωνίας, ούτε μπορούσε να πάρει τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης (112),  και λόγω του γεγονότος ότι πεζοπορούσε ΜΟΝΟΣ του, σήμερα έπειτα από δυο μέρες, ζευγάρι περιπατητών βρήκε τον τραυματία του έδωσε νερό, και κατόρθωσε να βρει σημείο και να κάνει κλήση στο 112, ώστε να ξεκινήσει η επιχείρηση Διάσωσης... 
Θερμές ευχαριστίες στους Ανθρώπους της Π. Υ. Κισάμου, που για ακόμα μια φορά υπερβάλανε εαυτούς και για την άψογη συνεργασία στο πεδίο όλα αυτά τα χρόνια!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: