Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ

Τελικά συνεχίζεται η ταλαιπωρία όπως διαβάζω για τα χωριά του κάμπου της Κισάμου αφού το υπεραστικό ΚΤΕΛ επιμένει οτι αν δεν φτιαχτεί ο δρόμος, δρομολόγια τέλος.
Μάλιστα όταν ζητήθηκαν προχθές εξηγήσεις στο δημοτικό συμβούλιο, τι κάνει η δημοτική αρχή, η απάντηση ήταν η αναμενόμενη... ειναι θέμα περιφέρειας!!😂😂😂
Κλαίω απο τα γέλια μιας και όπως φαίνεται η περιφέρεια, η αντιπεριφέρεια ειναι αυτή που έχει αναλάβει τα πάντα εδώ απο το μικρότερο ως και το μεγαλύτερο έργο και αναρωτιέμαι αν εμείς σαν δήμος χρειαζόμαστε σε κάτι; Για ποιο λόγο λεγόμαστε δήμος όταν όλα εξαρτώνται απο την περιφέρεια και αντιπεριφέρεια και δεν έχουμε ούτε το κουράγιο, αλλά ούτε και την δύναμη, να διαμαρτυρηθούμε σε αυτούς.... Ο δήμος θέλει να τα έχει καλά με την περιφέρεια, την αντιπεριφέρεια, τον βολευτή, αδιαφορώντας όπως φαίνεται για το τι ταλαιπωρία περνούν οι δημότες του... 😢😢 σκληρή πραγματικότητα.
Και αφήστε εμάς .. εμείς ειμαστε ιθαγενείς δεύτερης κατηγορίας, αλλά Κολένι -Κίσαμος, η παλιά ΠΕΟ είναι ένας δρόμος που εξυπηρετεί και θα εξυπηρετήσει σε λίγες μέρες το σύνολο των επισκεπτών της Κρήτης, δεν ειναι προτεραιότητα για την περιφέρεια, ούτε για την αντιπεριφέρεια;
Διαβάστε στα ΜΜΕ των Χανίων την λιτή ανακοίνωση του όμορου Δήμου για την δική του ΠΕΟ:
"Ο Δήμος Πλατανιά ανακοινώνει την Ένταξη του Έργου στο Πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” και συγκεκριμένα το Έργο “Αποκατάσταση και βελτίωση πλευρικών διαμορφώσεων, κατά μήκος της Π.Ε.Ο. Χανίων – Κολυμβαρίου, για το Τμήμα Μάλεμε -Κολυμβάρι” Προϋπολογισμού 4.513.000,00€" και δεν ειναι μόνο αυτά πριν απο ένα χρόνο πήρε άλλα 2.500.000€ για τον ίδιο δρόμο.
Εμείς κρεμόμαστε από απο την περιφέρεια και αντιπεριφέρεια πότε θα αποφασίσει να κάνει τα απαραίτητα και υποσχόμενα.

Υ.Σ Από τις 11 Απριλίου ήταν γνωστή η απόφαση της ΚΤΕΛ ΑΕ για το συγκεκριμένο κομμάτι και όπως φαίνεται κανείς δεν ενδιαφέρθηκε ...
Φυσικά ούτε θα την διάβασαν αφού η επιστολή της ΚΤΕΛ Α.Ε αναφέρει ξεκάθαρα τον λόγω "λόγω επικινδυνότητας"... και όχι λόγω αδιαφορίας που μας έχει γίνει συνήθεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: