Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 25 Απριλίου 2023

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Το πρωτάθλημα Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Χανίων έφτασε στο τέλος του, Άξιος πρωταθλητής ο Γρανίτης, με τον Νέο Κισσαμικό να κάνει μια φοβερή χρονιά για νεοφώτιστη ομάδα. 
Δεν χωρά αμφιβολία οτι ποτέ μια ομάδα στα Χανιά, δεν κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια να πάρει δυο πρωταθλήματα και να διεκδικεί επί ίσους όρους και το τρίτο. Πρωταθλητές στην Γ', πρωταθλητές στην Β,' και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα τερματίσουμε και δεύτεροι στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας του νομού ... λέω καλώς εχόντων των πραγμάτων γιατί όλα μπορούν να συμβούν αν φυσικά θέλουμε να γίνουμε εμείς οι κακοί.  
Δεν θα σχολιάσω οτι επί εποχής ΠΓΣ Κισαμικου η έχθρα για την περιοχή μας και τις ομάδες μας, ήταν τέτοια που μια πρωία αποφάσισαν και απαγόρευσαν στην ομάδα μας να παίζει στο γηπεδο της επειδή είχε, η πρώτη, πλαστικό χορτάρι. αναγκάζοντας την να παίζει στα ξερά του Κολυμβαρίου και του Ταυρωνίτη... Έτσι μετρούσαν την ανάπτυξη τότε του ποδοσφαίρου .. τιμωρώντας τις καλές ομάδες να γίνουν σαν και τις άλλες. Δεν θα ξεχάσω ακόμα όταν οι μικρές ομάδες διεκδικούσαν το πρωτάθλημα, που αποφάσισαν ο τελικός ανάμεσα στην ομάδα μας και μια απο τα Χανιά θα παιζόταν στην μέση της απόστασης Κίσαμος -Χανιά και ως εκ του θαύματος η απόσταση αυτή μετρήθηκε και βρέθηκε να ειναι τα Νεροκούρου (απο την αντίθετη μεριά δηλαδή) μάλιστα με το αποκορύφωμα οτι ο αγώνας θα άρχιζε στις 10 το πρωί... δηλαδή τα παιδιά απο την Κισαμο θα έπρεπε να ήταν δυο ώρες πριν στο γηπεδο συν μια ώρα το ταξίδι, άρα θα ξυπνούσαν απο τις 6 τα χαράματα για να κάνουν το κέφι των διοικούντων.  
Πριν φτάσω και στο πως μπορούμε να γίνουμε κακοί απλά έχω την περιέργεια να δω αν βρεθεί έστω και ένας απ' όλους αυτούς που ασχολούνται με το άθλημα να πει ένα ευχαριστώ και στην ΠΑΕ Κισσαμικός που τόσα χρόνια ειναι και ο μόνος εκπρόσωπος του Νομού στα σαλόνια της Super League 2 (Έχει πλάκα και η βικιπαίδια για την ομάδα αυτή... (Λέγεται Χανιά είναι επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα που εδρεύει στην Κίσσαμο του νομού Χανίων της νήσου Κρήτης, στην Ελλάδα.)
Λεπτομέρειες θα μου πείτε... όλα αυτά ειδικά σε ένα άθλημα που βρωμάει πολύ.
Αλήθεια πως μπορούμε να γίνουμε κακοί... μα ειναι απλό, με δυο μόνο ερωτήματα που δεν θα πάρουμε απάντηση όσο και να θέλουμε....
Το ένα ερώτημα ειναι για τον ένα κύριο της φωτογραφίας και το άλλο για τον άλλο....
- Αλλαγή έδρας ομάδας μπορεί να γίνει στο μέσον της περιόδου;
-Ναι αν συντρέχουν λόγοι....
-Συντρέχουν λόγοι λοιπόν ή απλά το παραβλέπουμε αγνοώντας την νομοθεσία; Διαπίστωσε η διοργανώτρια την ακαταλληλότητα της κύριας έδρας του πρωταθλητή στο μέσον της περιόδου και αποφάσισε αυτή την αλλαγή; Γιατί όμως δεν το διαπίστωσε εξ αρχής; 
Το δεύτερο ερώτημα ειναι για μένα το σοβαρότερο... αν φυσικά ειναι αλήθεια και δεν ειναι απλή συνωνυμία, και απευθύνεται στον έτερο κύριο που κάνει κουμάντο στα ποδοσφαιρικά των Χανίων..
- Υπάρχει κώλυμα αν διαιτητής, επόπτης ή επόπτρια ειναι συγγενής ποδοσφαιριστή; Μπορεί να αγωνίζεται ακόμα και σε άλλα παιχνίδια της ίδιας κατηγορίας, όταν υπάρχει σχέση εξ αίματος και πόσο αντικειμενικά τα αντιμετωπίζει όταν παίζει τους αντιπάλους του συγγενή του; 
(Είναι ντροπή εν ενεργεία διαιτητής τοπικού να πανηγυρίζει γκολ οποιαδήποτε ομάδας)
 Λεπτομέρειες θα μου πείτε αλλά ...ειναι αλήθειες που θέλουν μια απάντηση.... 
Αλήθεια τα ποδοσφαιρικά σαιτ των Χανίων παίρνουν είδηση κάτι τέτοια ή απλά τα γκρούβουν... 
Φυσικά κακοί δεν θα γίνουμε ... αλλά για φαντάσου αυτά να τα κάναμε εμείς τι θα μας έκαναν οι άλλοι...
Η φωτο ειναι κλεμμένη απο το επίσημο σαιτ της ΕΠΣ Χανίων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: