Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

10.000.000ε ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΚΑΤ;

11.45 έφτασε η Ντόρα Μπακογιάννη σε προγραμματισμένη επίσκεψη στο δημαρχείο Κισάμου... Την υποδέχτηκε στην οι δημοτικές αρχές...ξέχασαν να ειδοποιήσουν βέβαια την αντιπολίτευση, και την συνόδευσαν στην αιθουσα εκδηλώσεων του Δήμου.
Μεγάλη έκπληξη βέβαια ο .... λίγος κόσμος... άλλες εποχές θα γινόταν το αδιαχώρητο και η  κινητοποίηση θα ήταν τεράστια, σήμερα απογοητεύτηκα. Μπορεί το εργάσιμο της μέρας, το ακατάλληλο της ώρας, πολλά μπορούν, πάντως λίγος κόσμος... ακόμα και για μια εθιμοτυπική  επίσκεψη στο δημαρχείο.
Τι μας είπε: 
 * Ο Δήμος Κισάμου πήρε 60% περισσότερες χρηματοδοτήσεις, συγκριτικά με την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
* Δίνουμε αγώνα και σίγουρα θα καταφέρουμε ο νέος ΒΟΑ Κρήτης να φτάσει μέχρι το εδώ. Το είχαμε υποσχεθεί στην αρχή της τετραετίας, από το 2019 και θα το κάνουμε πράξη.
* Τα 10 εκ. ευρώ που δόθηκαν για το ΕΠΑΛ Κισάμου, δείχνουν ότι η κυβέρνηση αυτή, ενδιαφέρεται εμπράκτως για την εκπαιδευτική κοινότητα και τα παιδιά εδώ. Καθοριστική η συμβολή του Βασίλη Διγαλάκη σε αυτό.
* Η παρακαμπτήριος που θέλουμε να γίνει στην Κίσαμο για να αποσυμφορίσει την επισκεψιμότητα από και προς τις δημοφιλείς περιοχές, δηλαδή, τα Φαλάσαρνα και τον Μπάλο ιδιαίτερα, είναι για εμένα το νούμερο 1 που πρέπει να γίνει. Θεωρώ αδύνατο και αντιαισθητικό ο κόσμος να περνά μέσα από την πόλη. (Και μόνο γι' αυτό θα πρέπει να την ψηφίσουμε αν ξέρουμε οτι θα γίνει)
Φυσικά διαβάζοντας αυτά κατάλαβα και γιατί δεν υπήρχε και επίσημη ανακοίνωση τις προηγούμενες μέρες για την επίσκεψη της. Τι άλλο θα μας έλεγε απο αυτά που μας έχει πει και πριν απο 4 χρόνια... εδώ οι ρυθμοί ανάπτυξης και έργου ειναι τέτοιοι που ακόμα και οι υπναράδες Μεξικάνοι θα μας ζηλεύαν.... Απορίες βέβαια υπήρξαν... 
Δίνουμε αγωνα για να φτάσει ο νέος ΒΟΑΚ στην Κίσαμο, αλλά και για τα 10.000.000Ε για το ΕΠΑΛ...  αλλά υπάρχει κανείς να μας τις λύσει;
Καλή ψήφο λοιπόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: