Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

ΠΑΛΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΗΡΑΝ


 Η επόμενη μέρα στο λιμάνι Κισάμου αλλά και οι δηλώσεις των ανθρώπων που εμπλέκονται στο προβληματικό λιμάνι μας "έπαιξαν" χθες στην κρατική ΕΡΤ μετά απο το ρεπορτάζ της δημοσιογραφου Κατερίνας Πολύζου.
Διαβάστε τις κυριότερες απο αυτές και τι ειπώθηκαν για να καταλάβετε οτι πάλι με το "θα" θα την βγάλουν οι αλιείς της περιοχής μας με κίνδυνο να ξαναχάσουν τις περιουσίες τους...
- Δύο οικογένειες που ζουν αποκλειστικά από την αλιεία καλούνται να αποκαταστήσουν ζημιές που αγγίζουν τα 50.000 για το καΐκι τους που βυθίστηκε, ενώ όπως είπαν στην κάμερα της ΕΡΤ τα αδέρφια Γιώργος και Γιάννης Γοναλάκης, θα χαθούν μεροκάματο τουλάχιστον δύο μηνών μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές.
Όπως είπε ο Δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης, υπάρχει πρόβλημα με τους δυτικούς ή νότιους ανέμους (ανατολικούς ξέχασε) και τις ζημιές που προκαλούν στα αλιευτικά σκάφη. Οι αναγκαίες παρεμβάσεις θα γίνουν όταν ολοκληρωθούν οι μελέτες από το Λιμενικό Ταμείο.
Ο Πρόεδρος των Αλιέων της περιοχής Σ. Γρηγοράκης, ζητά από την πολιτεία τη στήριξη των αλιέων, αφού δεν προβλέπονται αποζημιώσεις ούτε από τον ΟΓΑ, ούτε από τον ΕΛΓΑ.
Ο κ. Μιχάλης ιδιοκτήτης του δεύτερου σκάφους, δεν έκρυψε την πίκρα του, αφού όπως είπε έχει ήδη χάσει ένα επαγγελματικό σκάφος στο ίδιο σημείο από την έλλειψη έργων υποδομής στο λιμάνι.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων κ. Δημήτρης Βιριράκης, τόνισε ότι θα φροντίσει για την εύρεση νέου πιο ασφαλούς αγκυροβόλιου, μετά από διαβούλευση.

Τελικά η μόνη αμεση λύση όπως ακούστηκε απ' τους ίδιους τους ψαράδες αφού ειναι πολλά τα θα εδώ και 30 χρόνια, ειναι καλύτερα να μεταναστεύσουν στο σίγουρο λιμάνι του Κολυμβαρίου ... Είμαστε να μας κλαίνε και οι ρέγγες ...τελικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: