Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...

τι έχουν να τραβήξουν οι άνδρες της πυροσβεστικής και του ΕΕ Σταυρού. Σε ένα μήνα 4 διασώσεις....
20 Απριλίου
Σε περιπέτεια εξελίχθηκε η προσπάθεια διάσχισης του φαραγγιού των Μύλων στο Ρέθυμνο από μια γυναίκα.
Πρόκειται για μια Γερμανίδα περίπου 45χρόνων η οποία την ώρα που πεζοπορούσε στο φαράγγι τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να αδυνατεί να συνεχίσει την πορεία της. Αμέσως κλήθηκε σε βοήθεια η Πυροσβεστική Υπηρεσία που έσπευσε στην περιοχή με 2 οχήματα και 8 πυροσβέστες για τον εντοπισμό και τη μεταφορά της γυναίκας σε ασφαλές σημείο ώστε να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
16 Απριλίου
Επιχείρηση διάσωσης ηλικιωμένου τουρίστα από τη Γερμανία στήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο φαράγγι της Αράδαινας στα Σφακιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 77χρονο με προβλήματα υγείας που τραυματίστηκε στο πόδι ενώ διέσχιζε το φαράγγι.
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ανώπολης, και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βρυσσών, οι οποίοι μετέφεραν με φορείο τον ηλικιωμένο σε σημείο όπου ήταν δυνατό να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και αν τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο Χανίων.
13 Απριλίου
Πραγματοποιήθηκε επιχείρηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ανώπολης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βρυσών για τον εντοπισμό και τη μεταφορά ενός Ιταλού που διέσχιζε το φαράγγι της της Αράδαινας, στα Σφακιά Κρήτης.
Ενώ βρισκόταν στο φαράγγι, ο 45χρονος Ιταλός υπέστη διάστρεμμα στο πόδι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει. Ο ίδιος, περίπου στις 14.15, ειδοποίησε το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένει, και το ξενοδοχείο με τη σειρά του ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
3 Απριλίου
Περιπετειώδης ήταν η πεζοπορία για νεαρή τουρίστρια σε φαράγγι στην Κρήτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν όταν η 26χρονη Βρετανίδα αποφάσισε να απολαύσει το φαράγγι του Πατσού στο Ρέθυμνο.
Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας η άτυχη κοπέλα έχασε την ισορροπία της και έπεσε με αποτέλεσμα να στραμπουλήξει το πόδι της. Κλήθηκε η πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο με δύο οχήματα και τέσσερις άνδρες που εντόπισαν την 26χρονη και την μετέφεραν σε ασφαλές σημείο. Εκεί περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που την παρέλαβε και την μετέφερε στο νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: