Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 16 Απριλίου 2022

ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΠΟ ΒΑΓΙ ΕΜΑΘΑΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Μια πολύ καλή ενέργεια του πάντα πρωτοπόρου 3ου Δημοτικού Κισάμου αλλά και του καλεσμένου τους αγαπητού παπά Αντώνη έγινε προχθές με την ενημέρωσης των μαθητών για τις Άγιες μέρες που έρχονται και τα ήθη και έθιμα που ανοίγουν την Μεγάλη Βδομάδα.

"Ευχαριστήριο"
Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου, που για μία ακόμη χρονιά με προσκάλεσαν ως εφημέριο της ενορίας να παραβρεθώ στο σχολικό περιβάλλον και να γεμίσω χαρά. Συζητήσαμε για τις Άγιες ημέρες που έρχονται και οι μαθητές με τα αγνά παιδικά χέρια τους έφτιαξαν τους σταυρούς τηρώντας την Ορθόδοξη παράδοση για την Κυριακή των Βαΐων. Τους εύχομαι καλή φώτιση, υγεία, πρόοδο και ευλογία Κυρίου στη ζωή τους! Καλή Ανάσταση! 
π. Αντώνιος Κουμής

Δεν υπάρχουν σχόλια: