Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

ΟΧΥΡΩΜΑΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΟΛΕΝΙ

Ελληνιστική θέση οχυρωματικού έργου με λιμενικές εγκαταστάσεις στην ανατολική μεριά του Κόλπου, στο ύψωμα του Προφήτη Ηλία στο Κολένι, αγνώστου ονόματος ακόμα. Ίσως να σχετίζεται με την αρχαία Μήθυμνα, ίσως όμως και να ήταν σημείο πρόσδεσης πλοίων με προορισμό το Ιερό της αρχαίας Ροκκαίας... μιας και χαμηλότερα έχουν βρεθεί αρχαίες δέστρες πλοίων.
Πάντως βόρια της παλαιά εθνικής οδού διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση το οχυρωματικό τοίχος που κλείνει περιμετρικά του λόφου 
Στην νοτιοδυτική μεριά του κάστρου έχει τοποθετηθεί σχετική πινακίδα για τις αρχαιολογικές θέσεις που υπάρχουν στον κάμπο του Δραπανιά και των Νοπηγείων.
Φυσικά σ' όλους του Βενετσιάνικους χάρτες που δείχνουν την περιοχή μας, υπάρχει σημειωμένη η συγκεκριμένη θέση, που δείχνει αμ' τι άλλο οτι στη περιοχή υπήρχε μια συνεχή κατοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: