Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

ΠΑΖΑΡΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Απόλυτα πετυχημένη η επανεκκίνηση του παζαριού της Μεγάλης Παρασκευής στην Κίσαμο. Ο κόσμος αποδέχτηκε το κάλεσμα κατ' αρχάς του Νέου Εμπορικού συλλόγου που είχε και την συγκατάθεση του Δήμου, και πλημύρισε την Σκαλίδη απο νωρίς.
Ο καλός καιρός συνέβαλε ώστε να υπάρχει μια συνεχή ροή κόσμου που εναλλασσόταν με την παραλία και την Ηρώων Πολυτεχνείου.. Αυτή η Μεγάλη Παρασκευή μας θύμισε τα παλιά και ειναι ευχή όλων,  εμπόρων και επαγγελματιών της πόλης να καθιερωθεί. όχι πλέον σαν ένα ξενόφερτο έθιμο (ακούστηκαν και αυτά) αλλά σαν μια μόνιμη ντόπια αγορά κάθε Παρασκευή.
Αυτοί που αντιδρούν ειναι λίγοι και ειναι στο χέρι του ΝΕΣΚ να κάνει την παραπάνω κίνηση ώστε η πόλη να αποκτήσει αυτό που τόσα χρόνια έχει χάσει... 
Φυσικά κάποιοι πρέπει να καταλάβουν και τι μπορεί να προσφέρει αυτός ο δρόμος (Σκαλίδη και όχι μόνο) αν αξιοποιηθεί και αναδειχτεί κατάλληλα, και να δούμε και να εφαρμόζονται και οι μελέτες, οι ακριβοπληρωμένες μελέτες.
Μπράβο κατ' αρχάς στον ΝΕΣΚ που είχε την ιδέα της επανεκκίνησης και έκανε την σπίθα φλόγα, στο δήμο που την αποδέχτηκε αλλά και στους εμπόρους-επαγγελματίες που έδωσαν το παρόν στο παζάρι της Μ. Παρασκευής. 
Φυσικά υπάρχουν και θα υπάρξουν αντίθετοι με την επανεκκίνηση αυτή, ειδικά λόγω του Χριστιανικού πένθους της Μεγάλης Παρασκευής, αλλά νομίζω οτι υπάρχει χρόνος να κουβεντιαστεί ως και την επόμενη φορά (του χρόνου) και να πρωτοτυπήσουμε αν θέλουμε να παραμείνει η εκδήλωση αυτή μάλιστα πιο πλούσια απο κάθε άποψη, μεταφέροντας την το Μεγάλο Σάββατο. 
Καλή Ανάσταση

Δεν υπάρχουν σχόλια: