Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 26 Απριλίου 2022

ΞΑΝΑ ΤΟ ΚΑΒΟΝΗΣΙ ΔΑΣΙΚΟ


  Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, Διευθύνσεις Δασών Ρεθύμνης & Χανίων, ανακοινώνεται ότι με τις αριθ. 2071/20-04-2022 (ΑΔΑ: Ψ5ΜΛΟΡ1Θ-ΧΜΧ) και 3340/18-04-2022 & 3341/18-04-2022 (ΑΔΑ: 9Ο5ΝΟΡ1Θ-9Μ1) πράξεις, τροποποιήθηκαν οι αναρτημένοι/κυρωμένοι δασικοί χάρτες Περιφερειακών Ενοτήτων Ρεθύμνης και Χανίων, λόγω ενσωμάτωσης διορθώσεων πρόδηλων σφαλμάτων. 
Οι νέοι δασικοί χάρτες είναι διαθέσιμοι προς αναζήτηση στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας του Ν.Π.Δ.Δ. “Ελληνικό Κτηματολόγιο”.

Τι να πω τώρα διορθώθηκαν; Η θάλασσα ειναι δασική ακόμα στην Κίσαμο; Μάλλον κανείς δεν έκανε τίποτα και απλά περιμέναμε ο ένας τον άλλο (ΛΤΝΧ και δήμος Κισάμου), αν και όπως ξέρω το ΛΤΝΧ έκανε κάποιες προσπάθειες αλλά συνάντησε τοίχο. Όπως φαίνεται στους τροποποιημένους χάρτες τώρα μόνο το νταμάρι δεν ειναι δασικό αντίθετα όλες οι προβλήτες στο λιμάνι Κισάμου ειναι καταπράσινες και δασικές... Μάλλον το Δασαρχείο διεκδικεί τα πάντα στην Κίσαμο....απο το ΛΤΝΧ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: