Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 19 Απριλίου 2022

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ... ΑΛΛΑ ΜΑΥΡΟ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΡΟΙ

Από τις αρχές του 2022 έχουν διακοπεί οι παροχές τροφίμων σε άπορους, δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ στην Κρήτη κι έτσι οι ασθενέστεροι της κοινωνίας βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να κάνουν Πάσχα χωρίς καμία παροχή τροφίμων.
Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο τραγική αν σκεφτεί κανείς ότι οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ δεν έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στα κοινωνικά παντοπωλεία των δήμων τους και μένουν ουσιαστικά χωρίς καμία κάλυψη.
Αιτία του προβλήματος αυτού που έχει ανακύψει στην Κρήτη είναι το γεγονός ότι στον σχετικό διαγωνισμό για την προμήθεια των τροφίμων για όλο το 2022, υπήρξε δικαστική προσφυγή της πλευράς που έχασε, απέναντι στην πλευρά που επικράτησε. Κι έτσι, καθώς οι προμηθευτές μάχονταν για το ποιος θα “καπάρωνε” τον διαγωνισμό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, οι άποροι έμειναν χωρίς τρόφιμα ακόμα και το Πάσχα.
Σύμφωνα με τον διευθυντή Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης, Σπύρο Επιτροπάκη, με τον οποίο επικοινώνησε το zarpanews.gr, η σχετική προσφυγή εκδικάστηκε στο Διοικητικό Εφετείο Χανίων και κατέληξε σε απόφαση, αλλά μέχρι αυτή να καθαρογραφεί και να κοινοποιηθεί στην Περιφέρεια, δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα.
Μάλιστα, η ενημέρωση που έχει η διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας είναι ότι αυτό αναμένεται να γίνει τον Ιούνιο.
Τα παραπάνω αναδεικνύουν ξεκάθαρα ότι η διαδικασία με την οποία έχει επιλεγεί να να βοηθηθούν οι άποροι, πάσχει βαρύτατα. Μπορεί οι αιτιάσεις του κάθε προμηθευτή να είναι νόμιμες, το δικαστήριο φυσικά και πρέπει να κρίνει κάθε προσφυγή, η Περιφέρεια πράγματι δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς την απόφαση, αλλά το αποτέλεσμα όλης αυτής της νομιμότητας είναι ότι άποροι, πάμφτωχοι άνθρωποι μένουν για μήνες χωρίς τρόφιμα τα οποία δικαιούνται, την ώρα που όλη η διαδικασία υποτίθεται πως έχει σκοπό να τους τα παρέχει και όχι να τους τα στερεί.
Έτσι το ελληνικό κράτος με τις διαδικασίες των προμηθειών του, τούς εύχεται καλό και χορτάτο Πάσχα. Ό,τι ακριβώς χρειάζονται δηλαδή.
zarpanews.gr – Λεωνίδας Φιλικόζης

Δεν υπάρχουν σχόλια: