Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 17 Απριλίου 2022

4 ΣΚΑΦΗ ΜΕ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΣΟΒΥΘΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

Το πρόβλημα αλλά και τα επακόλουθα που συμβαίνουν κάθε φορά που θα πιάσει νοτιάς ή ανατολικός ειναι γνωστά σε όλους στο λιμάνι του Καβονησίου... φυσικά κανείς δεν ενδιαφέρεται για την τύχη των ντόπιων ψαράδων που εδώ και 15 χρόνια φωνάζουν για το κατάντημα του λιμανιού της πόλης.
Αγανάκτηση, χαμένες περιουσίες και πλήρη αδιαφορία απο την πολιτεία που δεν έχει αγγίξει τα τελευταία 20 χρόνια να κάνει ένα έργο στο δεύτερο στην τάξη λιμάνι του νομού μας.... αφήνοντας τους λιγοστούς ψαράδες να παλεύουν μόνοι τους.
Το ΛΤΝ Χανίων μόνο την τελευταία χρονιά έδειξε ένα ενδιαφέρον για το λιμάνι και όπως ειναι γνωστό το βρήκε ή καλύτερα δεν το βρήκε πουθενά μιας και όλα του έχουν λήξει... απο περιβαλλοντικές ως και χωροταξικές μελέτες στον αέρα. Τόσα χρόνια κάποιοι που φώναζαν για ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου σκόνταψαν ή τους έκλεισαν το στόμα...με διάφορες προφάσεις. Σήμερα μάλλον το ξανασκέφτονται.
Είναι αμαρτία αλλά και άδικο να μην υπάρχει  ένας ντόπιος στο συμβούλιο του ΛΤΝΧ αλλά να περιμένεις πότε ο ξενομπάτης (απο τα Σφακιά απο τον Αποκόρωνα απο τα Χανιά) θα αποφασίσει να κάνει έργο... (τσιμεντάκι πάνω στο τσιμεντάκι)
Αυτά λοιπόν μιας και δεν ειναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που τα λέμε και τα λένε και οι ψαράδες, και οι ιδιοκτήτες μικρών σκαφών, αλλά και κάθε ένας που αγαπά και θέλει τον τόπο του να προοδεύει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: