Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Προχθές που κατηφόριζα στη Φαλάσαρνα είδα αυτή την αυτοσχέδια επιγραφή στο δρόμο και με παραξένεψε... Διψάω ... 
Από περιέργεια ρώτησα κάποιον που ήταν εκεί κοντά, τι εννοεί ο "ποιητής" με το διψάω, αν και στην αρχή πήγε το μυαλό μου σε λιμνοδεξαμενές και υποσχέσεις φυσικής ροής νερού πόσιμου και άρδευσης απο τον Ταυρωνίτη... αυτό το μεγαλεπήβολο έργο που το περιμένουν με ανοικτές αγκάλες στο Πλάτανο, στην Γραμβούσα και στην Φαλασάρνα, για να ξεδιψάσουν... όμως έμαθα οτι ο ποιητής εννοεί το πόσιμο νερό που ως εκ θαύματος σταματάει ο δημοτικός αγωγός στο κεντρικό δρόμο και απο εκεί και κάτω, Μακρύ τοίχος, Μπουρίνι και Λιβάδια ειναι άνευ πόσιμου νερού .... Εν ετη 2022 ο Φαλασαρνιώτικος κάμπος που αναπτύσσεται σε τρομακτικούς ρυθμούς δεν έχει όλος πόσιμο νερό.... 
Είναι πρόβλημα αλλά είμαι σίγουρος οτι η δημοτική αρχή έχει ήδη σχεδιάσει την επέκταση του δικτύου ύδρευσης σε όλο τον κάμπο... και έρχεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια: