Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ...


 Παρά την αδιαφορία μας σε πολλά θέματα διαφήμισης του τουρισμού στην περιοχή μας, οι περιστάσεις δεν μας αφήνουν ποτέ ως και σήμερα ακάλυπτους.... και παραπονεμένους.
Ναυάγιο στην Γραμβούσα χιλιοφωτογραφημένο... το άλλο στην Καλυβιανή είχε γίνει σημείο ερωτευμένων... τα αγγλικά ναυάγια στον Μπάλο και στην Φαλάσαρνα διάσημα...
Μας έτυχε τώρα και το "Manassa Rose" στον Δραπανιά και βάλθηκαν να μας το βγάλουν άχρηστο... και επικίνδυνο...

-Προβληματισμός υπάρχει για εκείνους που θα επιχειρήσουν να το «επισκεφθούν» στην διάρκεια του καλοκαιριού, είτε με κάποιο σκάφος, είτε ακόμη και κολυμπώντας αφού είναι σχετικά κοντά στην παραλία.
Το σκάφος είναι υπό διάλυση με τεράστιους κινδύνους να ελλοχεύουν σε όσους το πλησιάσουν, ενώ η φύλαξή του σε 24ωρη βάση μάλλον είναι αδύνατη και το όλο θέμα πρέπει να απασχολήσει ενεργά και τον Δήμο Κισσάμου." γράφουν ακόμα και εφημερίδες των Αθηνών.
-Ναι επικίνδυνα ειναι όλα τα ναυάγια, αλλά απο την άλλη αποτελούν και πόλο έλξη χιλιάδων τουριστών που θα θελήσουν να το φωτογραφήσουν όσο και φωτογραφηθούν ακόμα και να το επισκεφτούν... 
Άρα πάμε να το "φτιάξουμε" έτσι ώστε να μην ειναι επικίνδυνο για όλους μας... μάλιστα προκαλεί πως δεν ειναι επικίνδυνο τώρα αλλά θα ειναι αργότερα το καλοκαίρι.... Ας κάνουμε λοιπόν τις ενέργειες πρώτιστα ο δήμος να φωταγωγηθεί κατάλληλα και μετά ας τοποθετηθεί και ΦΑΝΟΣ που όπως έμαθα θα τον βάλει το ΛΤΝ Χανίων, για τα διερχόμενα σκάφη..
Μας ζηλεύουν λέω εγώ, αλλά και εμείς δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτά που ο πλάστης αλλά και η τύχη μας φέρνουν.... αν ήταν αλλού δεν θα το κουβεντιάζαμε τώρα.

Υ.Σ Θα μπει Φανός για τα διερχόμενα σκάφη την ίδια ώρα που ο Φάρος στο Λιμάνι Καβονησίου έχει πέσει εδώ και 4 μήνες αλλά η εν λόγω υπηρεσία δεν ξέρει μάλλον που ειναι το Καβονήσι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: