Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

ΟΜΙΧΛΗ ΣΤΟ ΤΟΠΙΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ

Οκτώβριο του 1992, δεν θυμάμαι ακριβώς την ημερομηνία ήταν όταν το «Ιόνιον» προσάραξε στη Άγρια Γραμβούσα, με μπονάτσα αλλά με πολύ πούσι, ίδιο με το χθεσινή κατάσταση καλύπτοντας όλο το νησάκι και φυσικά το Ακρωτήρι της Γραβούσας.

Χαρακτηριστικές οι φωτο του ναυαγίου που όσοι θυμάστε μετά απο δυο μέρες στην προσπάθεια να το αποκολλήσουν δεν τα κατάφεραν και βυθίστηκε στα ανατολικά του νησιού.
Φωτο 
Στο αρχείο μου υπάρχει και αυτή η φωτο με ίδια κατάσταση στις 27 Απριλίου του 2014, δηλαδή σαν και χθες πριν απο 8 χρόνια, με παρόμοια κατάσταση. Άρα ειναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει στην περιοχή μας .. φυσικά χθες συνέβη σε μεγαλύτερο βαθμό και έφτασε και ως και τα Χανιά... που και σήμερα όπως έμαθα έχουν σχεδόν την ίδια κατάσταση με χθες.... 


Δεν υπάρχουν σχόλια: