Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 17 Απριλίου 2022

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΒΟΝΗΣΙ ΜΕ ΤΟ ΞΑΦΝΙΚΟ ΜΠΟΥΡΙΝΙ

Ενα δυνατό μπουρίνι λίγο μετα τις 7 το πρωί ήταν αρκετό να δείξει την γύμνια του λιμανιού μας, το Καβονήσι μας, διαλύοντας μέσα σε λίγα λεπτά σχεδόν όλα τα ψαροκάικα που ήταν δεμένα στην βορειοδυτική προβλήτα. 
Ένα βρέθηκε στο βυθό ευτυχώς πρόλαβαν και βγήκαν οι ιδιοκτήτες του εγκαιρα και τα υπόλοιπα ειδικά τα ξύλινα έχουν πάθει μεγάλες ζημιές.
Κάποια βρέθηκαν ακόμα και στη μέση του λιμανιού. 

Άμεση ήταν η αντίδραση του Λιμενικού σταθμού Κισάμου, που άπλωσαν αμέσως απορροφητικές λωρίδες για να μαζέψουν την ρύπανση που προξένησε το βυθισμένο σκάφος ενώ αυτήν την ώρα ιδιώτης δύτης προσπαθεί να διαπιστώσει αν το σκάφος μπορεί να ανελκυστεί.
Η ιστορία ειναι γνωστή και επαναλαμβανόμενη... το λιμάνι ειναι απροστάτευτο χρόνια τώρα και το μόνο που έχουν κάνει ειναι αφήσουν το κάθε πράγμα στην τύχη του... Το μέγα ερώτημα βέβαια ειναι οι εξαγριωμένοι ψαράδες -και δικαιολογημένα- που έχασαν τις περιουσίες του μέσα σε λίγα λεπτά τι φταίνε και που θα βρουν το δίκιο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: