Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 16 Απριλίου 2022

ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ...

Θυμάστε που είπα οτι εδώ και να θέλεις να κρυφτείς ειναι πολύ δύσκολο ..να λοιπόν που μετά απο βόλτα οικογένειας στο Σελί και περνώντας απο τον παλιό δρόμο των Μεσογείων έπεσαν στο περίφημο νταμάρι σκουπιδότοπο του Καστελλιού. Αφού τράβηξαν κάμποσες φωτογραφίες με τα χάλια μας "σκάλισαν" και τα χαρτιά που βρισκόταν διάσπαρτα σε όλη την πλαγιά και με έκπληξη διαπίστωσαν οτι ανήκουν σε γνωστό  .... με το όνομα του ιδιοκτήτη φαρδύ πλατύ γραμμένο πάνω στους λογαριασμούς. 
Να τι έγραφε η επιστολή προς το blog συνοδευόμενη με πολλές φώτο.
 Αυτός που θα πρέπει να ενδιαφέρεται περισσότερο για τον τόπο μας, αυτός που θα έπρεπε να ήταν ο πρωτεργάτης της καθαριότητας, αυτός που θα έπρεπε να ήταν ο δακτυλοδεικτούμενος για το περιβάλλον δυστυχώς το μαγαρίζει... το όνομα γνωστού ανθρώπου του τουρισμού ειναι διάσπαρτο πεταμένο σε χαρτιά και άλλα και με προσωπικά αντικείμενα στο γνωστό νταμάρι μας .. Ντροπή
Η αλήθεια βέβαια ειναι οτι δεν ειναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό αλλά συμβαίνει πρώτη φορά με άνθρωπο του τουρισμού... θα μου πείτε και αυτός θα έχει την ίδια δικαιολογία που είχαν και οι υπόλοιποι  .... φταίει ο Αλβανός ..εγώ του είπα να καθαρίσει και δεν του είπα που να τα πετάξει ... ειναι το γνωστό τροπάριο αθωότητας.. αλλά ως πότε αγαπητέ μου θα συμβαίνει αυτό.... κάποτε θα πρέπει ένας να πληρώσει ώστε να σωθούμε... απο την βρωμιά.
Και δυστυχώς επειδή οι άλλοι, οι πολλοί, πετάνε τα πράγματα τους ανώνυμα, την "νύφη" την πληρώνει ο ένας.. ο επώνυμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: