Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ...

 Το οτι η Κίσαμος χρειάζεται ένα νέο σχολικό συγκρότημα ειναι σίγουρο και γνωστό, μάλιστα  όσο περνά ο καιρός δεν έχουμε και άλλες επιλογές... ακόμα και οι φωνές που υπάρχουν οτι δήθεν μπορούσε και μπορεί!!! το παλιό συγκρότημα να συντηρηθεί και να μην κατεδαφιστεί, όλο και λιγοστεύουν. 
Είμαι σίγουρος οτι αν ξαναγυρίζαμε τον χρόνο πίσω και βρισκόμαστε λίγο μετά τον σεισμό του 2019 και καθόμαστε να υπολογίζουμε όλα αυτά που έχουν ή δεν έχουν συμβεί αυτά τα χρόνια, δεν θα κάναμε ποτέ μα ποτέ δηλώσεις για νέο σχολικό συγκρότημα όσο κι αν φώναζαν γονείς μαθητές και καθηγητές....και θα σκεφτόμαστε πολύ διαφορετικά να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση. Κάπου 3.000.000ε έχουν ήδη ξοδευτεί για να μπορέσουν οι μαθητές να κάνουν μάθημα σε προκάτ αίθουσες στο Μαύρο Μώλος και στο 1ο γυμνάσιο, ποσό που αν η πολιτεία διέθετε στο παλιό συγκρότημα των Λυκείων θα το έκανε κουκλί. Φυσικά όσο περνά ο καιρός και η κατάσταση παραμένει στάσιμη και μπορεί να έχασαν την αξιοπιστία τους όλοι αυτοί που μας υποσχέθηκαν αλλά στην ουσία συνεχίζουν να μας μπαλαμουτιάζουν.. αφού ειναι γνωστό ότι ζούμε σε μια περιοχή που οι υποσχέσεις αργούν να πραγματοποιηθούν, και πολλές φορές ξεχνιούνται.
Γιατί άραγε υπάρχει αυτή η στασιμότητα και δεν προχωράει τίποτα στην περίπτωση της υλοποίησης του νέου σχολικού συγκροτήματος του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κισάμου; Που φτάνουν οι εργασίες; (που δεν γίνονται γιατί αν γινόταν θα τις βλέπαμε). Τέλειωσε η πρώτη φάση του έργου; Πότε θα ξεκινήσει η κατεδάφιση; Βρέθηκε ο ανάδοχος του έργου; Υπογράφτηκε η σύμβαση κατεδάφισης; Από πότε ξεκινούν οι 100 μέρες που μας είπαν οτι χρειάζεται για να πέσει όλο το παλιό συγκρότημα; Θα προλάβουμε ως και το 2023 να έχουμε το πρώτο νέο Λύκειο; Θα προλάβει να μπει στο επόμενο ΕΣΠΑ το άλλο κτήριο; 
Ερωτήσεις που μαζεύονται καθημερινά αλλά απάντηση δεν δίνεται σε καμιά... 
Που ειναι άραγε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος να μας ενημερώσει; Που ειναι η επιτροπή Παιδείας του Δήμου Κισάμου να βγει και να μας πει σε ποιο στάδιο ειμαστε; 
Ξέρω οτι ειναι δύσκολα τα πράγματα ... μπήκαν(με) και στο πόλεμο, έχουμε ακρίβεια, πλησιάζουν και εκλογές, έχουν πολλά να ασχοληθούν όμως αμφιβάλλω για την περιοχή μας να υπάρχει κάτι ποιο σπουδαίο και αναγκαίο απο τα Λύκεια. 
Καιρός λοιπόν να αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που τόσο ευκολα διάλεξαν αυτόν τον δρόμο... καιρός να ενημερώνουν τακτικά τους δημότες και πολίτες τους για το τι πρόκειται να γίνει και πότε. Φτάνει πια αυτό το κρυφτούλι που ηθελημένα παίζουν κάποιοι και όταν ζοριστούν καλούν τον βολευτή να τους βγάλει τα κάστανα απο την φωτιά...  Στο θέμα των Λυκείων δεν υπάρχουν απέναντι.. όλοι ειμαστε στην ίδια πλευρά και αγωνιζόμαστε για το συμφέρον αυτής της περιοχής, αυτό ας το καταλάβει κάθε δημοτική αρχή τωρινή, επόμενη, μεθεπόμενη και να το εμπεδώσει ... εκλέχτηκαν για να κάνουν αυτό που θέλουν οι δημότες και όχι αυτό που θέλει ο κάθε βουλευτής που αύριο μπορεί να μην υπάρχει.
Και μιας και ειναι πολλά όλα αυτά ας ξεκινήσουν με το πιο εύκολο.. την ενημέρωση.

Υ.Σ 5 δελτία τύπου καθημερινά δίνει ο δήμος μας....για εκδηλώσεις και ευχαριστήρια σε αθλητές, ομάδες, συλλόγους, ας κάνουν και μια εξαίρεση κι ας βγάλουν και μια ανακοίνωση για το ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: