Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΝΑ ΠΕΤΟΥΝ ΜΠΑΖΑ ΣΤΟ ΣΕΛΙ

Μπράβο στην Ένωση ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων Κισάμου, που ενημέρωσε τα μέλη της, αν και είχαν υποχρέωση να ξέρουν οτι τα μπάζα δεν τα πετάμε όπου βρούμε... 
Αγαπητοί συνάδελφοι
Καθώς είμαστε στην αρχή της σεζόν και είναι σε εξέλιξη πολλές συντηρήσεις και ανακαινίσεις, θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σας σε σχέση με την απόρριψη μπαζών και σκουπιδιών.
Έχουν φτάσει στην ένωσή μας καταγγελίες για απόρριψη σκουπιδιών από κατάλυμα της περιοχής μας στην πρώην "χωματερή" πάνω από το μικρό λιμάνι.
Ο χώρος αυτός ο οποίος χρησιμοποιούνταν μέχρι πρόσφατα ως χωματερή, (παρανόμως και με σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις) είναι ιδιωτικός και είναι υπό την επίβλεψη της αρχαιολογικής υπηρεσίας. 
Η απομάκρυνση μπαζών και σκουπιδιών από τα εργοτάξια γίνεται με συγκεκριμένες διαδικασίες και οδηγούνται σε συγκεκριμένους χώρους. 
Οφείλουμε να δώσουμε όλοι την απαραίτητη προσοχή που χρειάζεται σε ένα ζήτημα που αφορά τόσο την ποιότητα ζωής μας, όσο και την εικόνα της περιοχής μας προς τους επισκέπτες μας.
Με εκτίμηση 
Το πρόεδρος, το ΔΣ 

Το θέμα ειναι απλό δεν υπάρχει επίσημα κάποια χωματερή στην Κίσαμο και καλό ειναι να ρωτήσουμε αυτούς που καθαρίζουν τον τόπο τους πχ Κουκιανάκης Δήμαρχος Αποκόρωνα, που πήγαν τα μπάζα που μάζεψαν απο τις παράνομες χωματερές του Δήμου του (πάνω φωτο) για να τα πάμε και εμείς. Είναι κόστος το μάζεμα αυτών των σκουπιδιών, αλλά κάποτε θα πρέπει να σπάσουμε και κανένα αυγό και όχι να ειμαστε συγκαταβατικοί με την κάθε παρανομία.
Σημερνή φωτο απο το Σελί.... τώρα γέμισε το νταμάρι και τα σκουπίδια τα πάνε λίγο ψηλότερα... και τι σκουπίδια.... αμίαντος.
Από την μια μεριά ξενοδοχεία απ' την άλλη βίλες των 500 Ε την βραδιά και στην μέση να ξεκορφίζει η χωματερή... Εύγε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: