Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

ΛΑΦΟΝΗΣΙ!!


- ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΚΑΝΩ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΦΟΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ Η ΚΑΙ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΚΑΘΕ ΛΑΘΟΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΥΚΤΥΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΛΑΦΟΝΗΣΙΟΥ! ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΥΜΟΛΟΓΊΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ!
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΦΟΝΗΣΙΟΥ (ΚΙΣΑΜΟΥ) ΚΑΙ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ (ΛΑΚΩΝΙΑΣ) ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ) ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!
ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΣ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ!
Δημήτρης Μοτάκης

Αυτή ειναι η επιστολή απο τον Δημήτρη που δεν αντέχει τόσα χρόνια την εσκεμμένη αλλαγή του ονόματος του Λαφονησιού. Εσκεμμένη αφού κανείς δεν συγκινείται να την διορθώσει ακόμα και και απο τους κοινοτάρχες του Ιναχωρίου. Είναι προτιμότερο να μην υπάρχουν τέτοιες ταμπέλες αφού ειναι λάθος και αντί να το διορθώνουν το λάθος το συντηρούν. 
Είμαι σίγουρος οτι τόσα χρόνια, πάνω απο 15 χρόνια υπάρχουν, μάλλον έχει διαφύγει της αντίληψης των ανθρώπων του Δήμου αλλά πολύ περισσότερο της Μονομετοχικής που οι ανθρωποι της πληρώνονται για να κρατούν ψηλά το όνομα και του Μπάλου αλλά και του Λαφονησιού. Φυσικά καλά τα λέει ο Δημήτρης οτι υπάρχουν πολλοί που αγνοούν όχι μόνο την ιστορία της περιοχής αλλά όπως φαίνεται και πως... γράφεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια: