Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Αυτή ίσως είναι η πιο χαρακτηριστική φωτογραφία του διπλού φρουρίου στο Καστέλλι Κισάμου. Οι δυο Ιταλοί στρατιώτες στέκονται στον εσωτερικό δρόμο που οδηγεί στο Ενετικό κάστρο που και σήμερα ένα μικρό τμήμα του σώζεται στα βορειοδυτικά πάνω από το Σ/Μ ΙΝΚΑ. Στην φωτογραφία φαίνεται (αριστερα) και το δυτικό τμήμα του Τουρκικού φρουρίου που και αυτό σώζεται σήμερα δίχως όμως τις πολεμίστρες. Το ανατολικό τμήμα του ενετικού τείχους το έριξαν το 1968 και βρισκόταν στο σημερινό οικόπεδο Καταλακτάκη αριστερά όπως κατεβαίνουνε για την Ένωση.
Εκεί που βλέπουμε τους στρατιώτες είναι η η διασταύρωση προς το Μουσείο και προς την Ένωση.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει ακόμα το οικοδόμημα στο εσωτερικό του Βυζαντινού φρουρίου που σίγουρα θα ήταν οι στρατώνες (δεν υπάρχουν ίχνη του σήμερα). Βάση της φωτογραφίας ο μιναρές θα πρέπει να βρισκόταν λίγο πιο αριστερά της φωτογραφίας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: