Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΙΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΛΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Η εργαστηριακή διερεύνηση της συγκέντρωσης του ιού σε δείγμα ανεπεξέργαστων λυμάτων που λήφθηκε στις 12/03/2021, έδειξε μια μικρή μείωση, της τάξης του 20%, σε σχέση με την μέτρηση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο ρυθμός αποκλιμάκωσης φαίνεται να είναι σχετικά αργός και είναι σημαντικό να τονιστεί ότι παρόλο που η ανάγνωση των δεδομένων είναι σαφώς θετική, από την συμπεριφορά όλων μας θα κριθεί η περαιτέρω εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή μας.
Ο Δήμος Κισσάμου θα συνεχίσει τις δειγματοληψίες στα λύματα για την παρακολούθηση της συγκέντρωσης του ιού, πάντα με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων του Δήμου από την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19 και όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δελτίο τύπου, διοργανώνει δράση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapidtest) για όλους τους δημότες που επιθυμούν να εξεταστούν, την ερχόμενη Παρασκευή, 19-03-2021.
Παραμένουμε αισιόδοξοι, τηρούμε τα μέτρα σχολαστικά και ελπίζουμε για το καλύτερο

Δεν υπάρχουν σχόλια: