Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΜΑΣ

 Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο που επισκέφτηκε τα Χανιά, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, είχε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ν. Χανίων κ. Βιριράκης.
Στην εποικοδομητική συζήτηση και ενημέρωση για τρέχοντα θέματα αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου ν. Χανίων πρώτο θέμα στην ατζέντα ήταν η αναβάθμιση του λιμένα Καβονησίου Κισάμου ως εναλλακτικός- βοηθητικός πυλώνας του λιμένα Σούδας ειδικά στην διακίνηση εμπορευμάτων και προϊόντων. 
- Μάλιστα σε κατ' ιδίαν συζήτηση με τον πρόεδρο του ΛΤΝΧ κ. Βιριράκη μου είπε οτι κουβεντιάστηκε το άνοιγμα της γραμμής Κίσαμος-Καλαμάτα αλλά για να καλυφτεί η γραμμή θα πρέπει να γίνουν συντονισμένες κινήσεις απ όλους τους ενδιαφερόμενους και επεσήμανε οτι τις επόμενες μέρες θα γίνουν κάποιες επαφές με τον Δήμο Κισάμου και φορείς της περιοχής (συνεταιρισμούς και γραφεία μεταφοράς) για να φανεί κατά πόσο είναι διατεθειμένος και ο κόσμος της Κισάμου να στηρίξει την γραμμή.
Κατά την συνάντηση του προέδρου του ΛΤΝΧ και του κ. Κυριαζόπουλο τέθηκε και το θέμα της επικαιροποίησης της μελέτης Ρογκάν, με τον γενικό γραμματέα να ζητάει ειδικό υπόμνημα για το λιμάνι Καβονησίου.  
Τώρα το θέμα που έχει δημιουργηθεί στο Λιμάνι με την κατασκευή της ράμπας, τα έργα εδώ και 2 βδομάδες παραμένουν στάσιμα, η διαβεβαίωση που πήρε ο πρόεδρος του ΛΤΝΧ απο τον εργολάβο του έργου, είναι οτι θα συνεχιστούν την Δευτέρα, ώστε να σταματήσει και η ταλαιπωρία με το Aqua Jewel που "δένει" σε άλλο σημείο τώρα πολύ δύσκολο για την εκφόρτωση αυτοκινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: