Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΤΑ ..ΕΡΓΑ

Τελειώνει άλλη μια νησίδα στην πόλη με δουλειά απο τους εποχιακούς εργάτες του Δήμου. Τμήματα της δημοτικής περιουσίας που τόσα χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένα οριοθετούνται σε μια περιοχή που θέλει πολύ δουλεια για να γίνει σημείο αναφοράς στην πόλη. Οι χωματόδρομοι χαλάνε την εικόνα και όπως φαίνεται αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην πόλη που πρέπει να λυθεί. Δεν μπορώ να καταλάβω πως σε άλλες πόλεις πέφτει άσφαλτο με το χιλιόμετρο και μεις με τα σακκουλάκια. Μήπως είναι ευκαιρία να καλέσουμε τον υπουργό εσωτερικών να του δείξουμε τα χάλια μας; 
Πάντως και αυτές οι εργασίες αναδεικνύουν σημεία της πόλης που μπορεί να γίνουν σημεία αναφοράς αν φτάσουν οι εργασίες ως το τέλος. Ένα παρόμοιο παρκάκι έγινε στην μικρή πλατεία απέναντι απο s/m Στημαδωράκη σήμερα δεν διακρίνεται απο τα αγριόχορτα. Δεύτερο νησάκι προγραμματισμένο απο την προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν να γίνει στο Μαύρο Μώλος στην διασταύρωση της Ηρώων πολυτεχνείου και Αγαμέμνονος...παραμένει όπως όταν ξεκίνησε ...
Η πόλη χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε έργα, αλλά όταν γίνονται καλό είναι να τελειώνουν, και φυσικά κάτι πρέπει να γίνει με την άσφαλτο ειδικά σε σημεία που είναι για διευκόλυνση των δημοτών αλλά και των επισκεπτών.
Ελπίζω οτι τώρα που θα πάρουμε και τον νέο ειδικό σύμβουλο στο Δήμο να λύσουμε όσα προβλήματα δεν λύθηκαν με τους προηγούμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: