Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

ΜΗΝ ΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΕΛΟ

Την ανακατασκευή της Παλαιάς Εθνικής Οδού σε όλο το μήκος της Τοπικής Κοινότητας Πλατανιά και σε σημεία που έχουν ανάγκη παρέμβασης στη Δημοτική Ενότητα Κολυμπαρίου ζητούν ο Σύλλογος Καταστηματαρχών – Επιχειρηματιών Δήμου Πλατανιά «Ο Ιάρδανος», το Τοπικό Συμβούλιο Πλατανιά, οι κάτοικοι και η Ενορία Πλατανιά, με κοινή τους επιστολή προς τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή, την οποία κοινοποιούν στον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη.
Στην επιστολή τους αναφέρουν:
«Παιδιά ενός κατώτερου Θεού ή συνέταιροι μόνο στα τέλη;
Ένα πολύ σοφό και παλιό ρητό λέει: “Μην τάξεις σε παιδί και σε τρελό”.
Και εμείς οι Πλατανιανοί, ναι, είμαστε και τρελοί με τον τόπο μας και περήφανοι για όλα αυτά που άμεσα η έμμεσα, προσφέρουμε στην οικονομία του τόπου μας.
Τοπικά, περιφερειακά και πανελλαδικά.
Κι όμως, εδώ και δύο χρόνια περιμένουμε την Περιφέρεια Χανίων να τηρήσει την υπόσχεσή της για την ανακατασκευή της παλαιάς εθνικής οδού.
Του κεντρικού δρόμου, της πιο τουριστικής περιοχής του νομού μας (μέρος της Περιφερειακής Εθνικής Οδού, βεβαίως – βεβαίως), μόλις 2 μήνες πριν το επίσημο και (ούτως ή άλλως) καθυστερημένο άνοιγμα της σαιζόν.
Τα χρήματα υπάρχουν, ο εργολάβος περιμένει, παρ’ ολ’ αυτά, λείπει μία υπογραφή.
Μία υπογραφή που ή όλα τα ξεκινάει ή όλα τα μπλοκάρει…
Είμαστε σίγουροι αγαπητέ κύριε Περιφερειάρχη Κρήτης και Αντιπεριφερειάρχη Χανίων ότι, έστω και στο και πέντε, θα τηρήσετε την υπόσχεσή σας.
Αυτή, που έλεγε ότι ο δρόμος θα ήταν έτοιμος από πέρυσι τον Οκτώβριο… Έστω και ως τελευταία προτεραιότητά σας…
Οι δρόμοι που οδηγούν στον προορισμό φτιάχτηκαν (και μπράβο σας).
Από πότε τον προορισμό όμως, τον αφήνουμε στο έλεος του Θεού;
Γιατί όπως λέει και ο λαός: “Μην τάξεις σε παιδί και σε τρελό…”.
Και εμείς οι Πλατανιανοί, ναι, είμαστε και καλά παιδιά, και τρελοί για το καλό του τόπου μας…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: