Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

ΕΟΡΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΥ

Εορτάστηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου  εις την Ι. Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου με την πρέπουσα λαμπρότητα, παρά τις πρακτικές δυσκολίες της περιόδου.
Ο Σεβ. Μητροπολιτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του Εσπερινού εις τον πανηγυρίζοντα Ι. Καθεδρικό Ναό της Παλαιόχωρας, εις δε την Θεία Λειτουργία προεξήρχε του, επίσης, εορτάζοντος Ι. Μητροπολιτικού Ναού Κισάμου. Εις το τέλος της Θείας Λειτουργίας αναγνώστηκε Συνοδική Εγκύκλιος της Ι. Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης για την 25ης Μαρτίου και τελέστηκε Δοξολογία. Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος αναφέρθηκε εις τον συμβολισμό της ημέρας κ της εορτής ως επίσης και το νόημα των επετειακών εορτασμών των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία. «Χρέος εθνικό, σημείωσε, ανάγκη επιτακτική και ευθύνη όλων μας οι επετειακοί αυτοί εορτασμοί να μην περιοριστούν σε εκδηλώσεις και δράσεις αλλά να λειτουργήσουν αφυπνιστικά στις ψυχές και τις καρδιές μας υπενθυμίζοντας το χρέος και την  ευθύνη να φυλάττουμε Θερμοπύλες. 
Πίστη και Πατρίδα, Ελλάδα και Χριστός τα λάβαρα που ύψωσαν οι γεννήτορες μας ενάντια στον κατακτητή της εποχής. Στις κτήσεις, αλώσεις και αλλοτριώσεις των καιρών μας τα ίδια λάβαρα καλούμεθα να ορθώσουμε και να υψώσουμε, παραμένοντες σταθεροί στα ιδανικά που γαλούχησαν την αθάνατη Ελληνική ψυχή. Αυτή είναι η ταυτότητα μας και, εάν θέλουμε να φανούμε αντάξιοι απόγονοι των ηρωικών προγόνων μας,  οφείλουμε να κλείσουμε ερμητικά την όποια κερκόπορτα απειλεί την ιδιοπροσωπία μας», κατέληξε ο Επίσκοπος μας, καλώντας το εκκλησίασμα όπως συμψάλλει τον Εθνικό μας Ύμνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: