Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Μετά από αίτημα του Π.Σ. Λουσακιών την Τετάρτη 24-3-2021 και ώρα 11.00 πμ στο Δημαρχείο
Κισάμου έγινε συνάντηση με τον Δήμαρχο Κισάμου και τους επικεφαλείς των Δημοτικών
Παρατάξεων με θέμα την πορεία του Μουσείου Μουσικών Κρήτης.

-Εν τάχει η ιστορία το Μουσείου ξεκινάει απο το μακρινό 2010 όταν έγιναν τα πρώτα ερευνητικά βήματα για την δημιουργία ενός Κέντρου της Μουσικής-Χορευτικής-Τραγουδιστικής της Κρητικής παράδοσης με τίτλο «Μουσείο Μουσικών στις Λουσακιές του Δήμου Κισάμου» το 2014 υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Κισάμου και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2018 τον Οκτώβρη παρουσιάστηκε η μελέτη του Μουσείου στο Δημαρχείο μας έδωσε και τα πρώτα 100.000 Ε η περιφέρεια και απο τότε υπάρχει μια στασιμότητα στο θέμα όπως συμβαίνει με τα περισσότερα έργα στην γειτονιά μας. Μάλιστα έχουν παρουσιαστεί αρκετά προβλήματα με τον χώρο που θα φτιαχτεί το μουσείο μιας και είναι εκτός οικισμού κλπ.
Ευχή είναι η δημοτική αρχή να κάνει αυτό που πρέπει. Είπαμε είναι πολλά τα θέματα που πιάσανε τα προηγούμενα χρόνια όλες οι δημοτικές αρχές και τα παράτησαν..κάποτε λοιπόν θα πρέπει να τελειώνουν κάποια, και αυτό είναι σίγουρα απο τα καλά και μεγάλα έργα για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς όχι μόνο της Κισάμου αλλά και ολάκερης της Κρήτης ... και πρέπει  σίγουρα να ξετελέψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: