Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΕΛΟΥΣ

Ξεκίνησαν χθες να διαμορφώνουν το χώρο που θα κατασκευαστεί η λιμνοδεξαμενή του Έλους, ένα έργο προϋπολογισμού 3.800.000 ευρώ με συγχρηματοδότηση 75% από την Ε.Ε. και 25% από εθνικούς πόρους, που έχει χαρακτηρισθεί ως έργο πνοής για την περιοχή. Είναι ενταγμένο στο Γ' ΚΠΣ με εξασφαλισμένες πιστώσεις και η πρώτη δημοπράτηση του έχει γίνει το Μάρτη του 2007 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων όπου είχε  υπογράψει και σύμβαση με γνωστή κατασκευάστρια εταιρεία. 
Το έργο που πέρασε απο χίλια κύματα (τα σαράντα είναι λίγα του) και κόντεψε να ματαιωθεί λόγω των δικαστικών προσφυγών και των ενστάσεων από ιδιώτες, από το Δασαρχείο Χανίων, απεντάχθηκε με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Τελικά με παρεμβάσεις απο τον Δήμο Κισάμου, επίσκεψη του Δημάρχου κ. Μυλωνάκη στην Αθήνα τον Νοέμβρη του 2018 και την υπόσχεση του υπουργού κ. Βορίδη, η περιφέρεια ξεκινάει τώρα ένα έργο που για καλό και για κακό θα πρέπει να του κάνουμε και ένα αγιασμό μιας και ξέρουμε τι συμβαίνει με τις λιμνοδεξαμενές στα Εννιά χωριά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: