Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

ΚΙΣΑΜΟΣ 1821-2021

 Αυτή είναι η νέα σελίδα του Δήμου Κισάμου που έγινε με συνεργασία του Δήμου Πλατανιά, της Ορθόδοξης Ακαδημίας και της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου για τις εκδηλώσεις των 200 χρόνων απο την Επανάσταση του 1821. Μια ενδιαφέρουσα σελίδα αν βέβαια εμπλουτιστεί και με τα σχετικά άρθρα για την περιοχή μας απο νεώτερους, αλλά και των διαφόρων ιστορικών. Σίγουρα διαχρονική σελίδα, που ελπίζουμε να μην μείνει μόνο σαν αρχική.... 

Πολλά συγχαρητήρια στην συντονιστική ομάδα* που απ ότι φαίνεται έχει όρεξη να αναδείξει την ιστορία αυτού του τόπου. Να θυμίσω οτι λόγω της πανδημίας οι εκδηλώσεις όπως και σε κάθε δήμο ανά την Ελλάδα θα ξεκινήσουν καλώς εχόντων των πραγμάτων απο τον Ιούνιο.
Η ομάδα αποτελείται απο τους 
Χαχλάκης Γεώργιος Αντιδήμαρχος Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού
Ξηρουχάκη Άλκηστη Πρόεδρος Κοινωφελής Επιχείρησης Δήμου Κισάμου
Λαϊνάκη Νεκταρία Αρχιτέκτων Μηχανικός Υποψήφιος  Διδάκτωρ
Παρασκάκης Θεόδωρος Εικαστικός  - Υπεύθυνος Οπτικής Επιμέλειας
Γεωργιλάκης Γεώργιος Ειδικός Συνεργάτης  σε θέματα Πολιτισμού
Μαρακάκη Βασιλική Υπεύθυνη Πολιτιστικών Κ.Ε.ΔΗ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: