Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΣΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

 Δεν μπορεί να βγάζει ανακοίνωση ο Δήμος Κισάμου ότι... Η αυξητική τάση του ιικού φορτίου στα λύματα κατά τις τελευταίες μετρήσεις, δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό ... και μεις να λέμε οτι είμαστε καθαροί;
και να η απόδειξη... 
Ανακοίνωση διευθύντριας 2ου Γυμνασίου Κισάμου.
- Σας ενημερώνουμε ότι στις 12/03/2021 αργά το απόγευμα χαρακτηρίστηκε θετικό το διαγνωστικό τεστ-COVID-19 για εκπαιδευτικό του σχολείου μας. Σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με εκπροσώπους του, ισχύουν τα παρακάτω:
Οι μαθητές που στο τμήμα τους δίδαξε* συστηματικά εκπαιδευτικός που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 κατά το 48ωρο πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν) θεωρούνται στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης COVID-19.
Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα που συνιστώνται για τις «στενές επαφές» επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19, είναι να παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Να διευκρινιστεί ότι η διάρκεια της καραντίνας σχετίζεται με την «περίοδο επώασης» της λοίμωξης, δηλ. το χρονικό διάστημα μεταξύ της έκθεσης στον ιό και της εμφάνισης εκδηλώσεων της νόσου (για COVID-19 από 1 έως και 14 ημέρες).
Συγκεκριμένα για την δική μας περίπτωση οι μαθητές που είχαν μάθημα την Δευτέρα 8-03-21 έως και την Τετάρτη 10-03-21, αναφέρομαι στους μαθητές των τμημάτων (Α1,Α2,Α3,Β2,Β3), θα πρέπει να βρίσκονται σε καραντίνα έως και την Κυριακή 21-03-2021.
Παρακαλώ οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών μας να στηρίξουν με κάθε τρόπο την εφαρμογή των μέτρων της υποχρεωτικής καραντίνας ώστε να συμβάλλουν, στην προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του ίου COVID-19.
Η Διευθύντρια
Μαζοκοπάκη Αντωνία
*[«δίδαξε/δίδαξαν συστηματικά»: τουλάχιστον δύο (2) διδακτικές ώρες συνολικά (όχι κατ’ ανάγκη συνεχόμενες ώρες) μέσα στο διάστημα του 48ωρου πριν την έναρξη των συμπτωμάτων (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν)]».

Και εδώ η συμπληρωματική ανακοίνωση της διευθύντριας του σχολείου κα Τόνιας Μαζοκοπάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: