Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΒΟΑΚ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΟΥΝ...

Στα τέλη Φεβρουαρίου προγραμματιζόταν να παρουσιαστεί η τελική χάραξη του ΒΟΑΚ, του αυτοκινητόδρομου της Κρήτης που θα ξεκινά από την Κίσαμο και θα καταλήγει στην Σητεία. Μάλλον όμως πήρε αναβολή για αργότερα ...πάντως ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, όταν μίλησε για το πως θα διαμορφωθεί η χάραξη του νέου άξονα είπε οτι εκτός απο μεγάλα τεχνικά έργα, θα γίνουν κοιλαδογέφυρες και σήραγγες, μάλιστα επεσήμανε και τα 14 δύσκολα σημεία του ΒΟΑΚ και τα οποία είναι.... η ευθεία της Κισσάμου, ο κόμβος Κολυμβαρίου, ο κόμβος Σούδας, το Καλάμι, οι Καλύβες, οι Πετρές, η Σκαλέτα, οι Σίσσες, η ευθεία Φόδελε, ο κόμβος της Αγίας Πελαγίας, οι στροφές στα Ρόδια, η ευθεία ΚΤΕΟ (περιοχή Ηρακλείου), ο Άγιος Γεώργιος Σεληναρίου και οι στροφές της Σητείας.

Η απορία μου είναι αν είναι δύσκολο κομμάτι η ευθεία στο κάμπο της Κισάμου τι θα γίνει αλλού; Πάντως αν δυσκολεύονται εμείς δεν έχουμε και πολλές απαιτήσεις ειδικά  για τους δρόμους μας, έχουμε μάθει στους κατσικόδρομους και δυσκολευόμαστε μόνο στις ευθείες και στους άνετους και καλούς δρόμους... εξάλλου με όλα αυτά τα εμπόδια που έχουμε εδώ και τόσα χρόνια, τα έργα που δεν τελειώνουν, τις εβδομαδιαίες παρακάμψεις με το παραμικρό, τις συχνές εκτροπές στην κυκλοφορία τα επαγγελματικά στενέματα του ΒΟΑΚ, έχουμε γίνει επαγγελματίες οδηγοί όλοι μας. 
Μάλιστα όπως άκουσα τις επόμενες μέρες οι Κισαμίτες θα πηγαίνουν στα Χανιά μέσω Παλαιόχωρας.... μόνο απο εκεί δεν έχουμε πάει ακόμα.
Υ.Σ Μην ξεχάσετε να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας αν δεν τα πληρώσετε θα διπλασιαστούν ... μπε!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: