Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ 4.3.1 ΟΠΟΤΕ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ

Χθες αναρτήσαμε την επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Συντυχάκη για τα αναγκαία έργα διαχείρισης υδάτων στον Νομό Χανίων, και ο οποίος ρωτούσε τους αρμοδίους, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση για την άμεση και οριστική επίλυση των προβλημάτων λειψυδρίας, συνολικά στην Π.Ε. Χανίων; Τι γίνεται με την υλοποίηση των αναγκαίων έργων ύδρευσης –άρδευσης στην γειτονιά μας.
Η απάντηση που δόθηκε απο τους αρμοδίους

-Για τα χρήματα που έχουν δοθεί στο νομό αλλά και το θέμα της λειψυδρίας απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Στέλιος Πέτσας και είπε:
- Στο πλαίσιο αυτό, στους Δήμους του Νομού Χανίων κατανεμήθηκε από τους Κ.Α.Π. έτους
2020, για κάλυψη δαπανών εκτέλεσης έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων, συνολικό ποσό ύψους 2.598.480,00€ ενώ, ίδιο ποσό έχει προγραμματιστεί να κατανεμηθεί στους εν λόγω Δήμους και κατά τη διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους.
Για το φαινόμενο της λειψυδρίας, προβλέπεται η χρηματοδότηση, κατόπιν σχετικού αιτήματος, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο πλαίσιο αυτό οι Δήμοι του Νομού Χανίων, από το έτος 2017 έως σήμερα, επιχορηγήθηκαν με συνολικό ποσό ύψους 2.880.000,00€.
Ο Γιάννης Οικονόμου υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε:
- Σε ότι αφορά στη δυνατότητα χρηματοδότησης νέων αρδευτικών έργων στην Π.Ε. Χανίων, υπενθυμίζεται ότι δεν υπάρχει δυνατότητα συγχρηματοδότησης εγγειοβελτιωτικών έργων αρμοδιότητας ΥΠΑΑΤ, καθώς το Μέτρο 4.3.1 “Υποδομές εγγείων βελτιώσεων” του Π.Α.Α. 2014-2020 έχει κλείσει.
Παράλληλα, η αρμόδια Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων και Εδαφοϋδατικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ συνεχίζει να καταγράφει σχετικά αιτήματα για χρηματοδότηση νέων έργων ή/και μελετών από όλη την επικράτεια και από την Π.Ε. Χανίων, για υλοποίηση, όταν οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέψουν. ΕΔΩ ΟΛΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
 
Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καλογερής είπε για μας:
- Για τις δύο αναφερόμενες λιμνοδεξαμενές στη Δ.Ε. Ιναχωρίου του Δήμου Κισάμου, η Περιφέρεια Κρήτης ενέταξε στο ΠΔΕ (ΣΑΜΠ 902) και προχωρώ στην δημοπράτηση μελέτης αποκατάστασης της λιμνοδεξαμενής των Αγίων Θεοδώρων (ύψους 500.000 Ε), ενώ η έτερη λιμνοδεξαμενή στη Χρυσοσκαλίτισσα που διαθέτει οριστική τεχνική μελέτη αποκατάστασης βρίσκεται στο στάδιο του ελέγχου της ΜΠΕ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης για την έκδοση ΑΕΠΟ. Για την περιοχή του Ιναχωρίου, λύσεις θα δώσει και η υπό ολοκλήρωση λιμνοδεξαμενή του Έλους, έργο που επιβλέπεται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης.
Φώτο Γεωργιλάκης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια: