Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ

Εντατικά προχωρούσαν οι εργασίες στο τμήμα του Β.Ο.Α.Κ. στη θέση “Μαυρομούστακο” ... ως και προχθές...... αλλά όπως φαίνεται απότομα σταμάτησαν. Το έργο είχε χρονικό περιθώριο ως τον Ιούνιο (πηγές από το Υπουργείο Υποδομών), αλλά ανεπίσημα έμαθα οτι θα μας ταλαιπωρεί για πολύ καιρό ακόμα.... αφού την κοπάνησαν οι εργολάβοι. 
Η καθίζηση στο συγκεκριμένο σημείο που χρονολογείται από τη δεκαετία του ’90 μπαλωνόταν με λίγη άσφαλτο ως και τον Φεβρουάριο του ’19, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, χρηματοδοτήθηκε με χρήματα που διατέθηκαν από τους πόρους για την αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία, και ξεκίνησαν οι εργασίες. Εργασίες που όπως φαίνεται σταμάτησαν απότομα και δίχως λόγο!!!
 Δεν είναι δυνατόν να ξετελέψει έργο στην Κίσαμο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, αν ισχύουν τα παραπάνω και φυσικά μιας και δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά επί αυτού, ας κάνουμε τουλάχιστον ένα ευχέλαιο "υπέρ αποπερατώσεως έργων" μπας και αλλάξει η τύχη μας.
Βέβαια καλό είναι να δουν οι υπεύθυνοι οτι ήδη έχει αρχίζει να "ανοίγει" και η εσωτερική μεριά του δρόμου, μιας και απο ένα συγκεκριμένο σημείο περνάνε τώρα όλα τα οχήματα απο μηχανάκια ως και τις υπέρβαρες νταλίκες.... εκτός κι αν δεν θέλουν αφού σε λίγο καιρό θα έχουμε ένα νέο ΒΟΑΚ μπορεί και νέα χάραξη. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: