Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

200 ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ

Με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας θα φωταγωγηθεί η Όπερα του Σίδνεϊ την ερχόμενη Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021,  στη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η Πρωθυπουργός της Νέας Νοτίου Ουαλίας, κ. Gladys Berejiklian, η οποία με την ευκαιρία ευχαρίστησε τους Ελληνοαυστραλούς για τη συνεισφορά τους στην Πολιτεία και τόνισε τη σημαντική επιρροή του ελληνικού πολιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο. 
Η ανακοίνωση της κ. Berejiklian κλείνει με θερμές ευχές προς τα μέλη της ελληνικής παροικίας της Νέας Νοτίου Ουαλίας για την εθνική τους εορτή.
Την ανωτέρω απόφαση επικροτεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, που από την πρώτη στιγμή υποστήριξε σθεναρά  το αίτημα για προβολή της ελληνικής σημαίας στο εμβληματικό κτίριο του Σίδνεϊ. 
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Πρωθυπουργό της ΝΝΟ, κ. Gladys Berejiklian, και προς τον Υπουργό Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, κ. Geoff Lee, για την ανταπόκρισή τους, ενώ συγχαίρει για τις άοκνες προσπάθειές τους όλα τα μέλη της Διακοινοτικής Επιτροπής ΝΝΟ, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας ΝΝΟ. 
“Πολλά μπορούν να επιτευχθούν όταν συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με ενότητα”, υπογραμμίζει.
 ΠΗΓΗ 
Greek Orthodox Archdiocese of Australia

Δεν υπάρχουν σχόλια: