Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Βήμα -βήμα είπαμε προχωράμε για τα νέα Λύκεια ....που μας υποσχέθηκαν. Δεν έχει σημασία αν τα βήματα τώρα είναι μικρά, σημασία είναι να είναι καθημερινά και όσο περνάει ο καιρός να είναι και ....μεγαλύτερα. Βέβαια δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε απο μια δήλωση, ούτε πρέπει να αμελούμε οτι τα νέα Λύκεια είναι το Νο 1 έργο στην Κίσαμο, πολύ μεγαλύτερο απο μια παράκαμψη, ένα ΒΟΑΚ ή μια λιμνοδεξαμενή. 
Δεν υπάρχει κανείς που να μην είναι ευχαριστημένος με τις τελευταίες ανακοινώσεις, μάλιστα αισθανόμαστε οτι ο κ. Διγαλάκης, που σαν υπουργός μας είχε τάξει τα νέα Λύκεια, παρά την απομάκρυνση του απο το υπουργείο, δείχνει ευδιάθετος και ορεξάτος να έχει ενεργό ρόλο ώστε να τελειώσει το έργο μια ώρα αρχύτερα. To ζητούμενο βέβαια είναι να δούμε πότε θα έλθει εκείνη η μέρα ...πότε θα "ισοπεδωθούν" τα παλαιά Λύκεια, γιατί απ' ότι ακούω αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, φάνηκε εξάλλου και στις δηλώσεις και των εδώ αξιωματούχων, μιας το μπαλάκι της κατεδάφισης πηγαινοερχόταν ανάμεσα σε Δήμο, Περιφέρεια και ΚΤΥΠ για κάμποσο καιρό.... 
Τέλος επειδή ξέρω οτι πάλι θα μου γίνει επίθεση που τα γράφω, έτσι είναι όμως, όταν τα έγραφα στην προηγούμενη δημοτική αρχή άλλοι έπαιζαν τότε τα παλαμάκια, ας ξεκαθαρίσω οτι ιστορική απόφαση για την Κίσαμο δεν είναι η κατεδάφιση των σχολείων, αλλά ιστορική μέρα θα είναι ο θεμέλιος λίθος του νέου συγκροτήματος. Όχι τίποτα άλλο αλλά κάποιοι έπαιζαν παλαμάκια όταν αποφάσισαν να ρίξουν τα Λύκεια με πηγαίους τίτλους αγνοώντας οτι ζουν στην ...Ελλάδα του θα και των υποσχέσεων. 
Εγώ θα είμαι απο κοντά στο θέμα γιατί έτσι θέλω, και ελπίζω συν τον χρόνο να καταλάβουν και κάποιοι άλλοι πόσο σπουδαίο και απαραίτητο είναι να διατηρήσουμε τουλάχιστον τα εναπομείναντα σχολεία στην Κίσαμο την ώρα που γίνονται υπόγεια παιχνίδια να μας κλείσουν κάμποσα.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: