Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ

Η σφραγίδα του ελεύθερου κράτους της Γραμβούσας το 1828, το μόνο μέρος-κράτος μέσα στην Κρήτη κατά την επανάσταση του 1821. Σε μια επανάσταση που οι Κρητικοί δήλωσαν παρόν απο την πρώτη στιγμή και η συμμετοχή τους δεν αμφισβητείται πλέον απο κανένα. Και αν οι μεγάλες δυνάμεις δεχόταν να συμπεριληφθούμε στο πρώτο Ελληνικό κράτος του 1830 θα ήμασταν απο τότε ελεύθεροι και δεν θα χρειαζόταν οι επόμενες θυσίες του λαού μας,1833, 1841, 1866, 1877, 1895.

Φυσικά τα Σφακιά ήταν το κέντρο κάθε ελεύθερης ενέργειας αλλά στην ουσία δεν υστέρησε κανένας Κρητικός στο 10χρονο αυτό αγώνα, που αν μας έλειπε και ο εγωισμός μας θα ήμασταν μια ώρα ελεύθεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: