Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ...

Με πλειοψηφία πέρασε απο το Δ.Σ του Δήμου Κισάμου και αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, για να μην μας πουν οτι λέμε και ονόματα, η απόφαση για την μισθοδοσία των μελών του Δ.Σ της Μονομετοχικής του Δήμου. Όπως αναφέρει η υπ.αρ. 6/2021 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Μονομετοχικής Α.Ε
Αποφασίζει κατά πλειοψηφία.. 
Η αμοιβή του Α 'Αντιπροέδρου κ. Τουλουπάκη Θεόδωρου να ανέρχεται στο ποσό των χιλίων εξακοσίων ενενήντα πέντε ευρώ και ογδόντα δύο λεπτών (1.695,82 ευρώ) μηνιαίως μικτά από 1-1-2021 έως 31-12-2021.
Του Β΄ Αντιπροέδρου κ. Χουδαλάκη Ευάγγελου να ανέρχεται στο ποσό των χιλίων πεντακοσίων εβδομήντα τεσσάρων ευρώ και τριάντα τριών λεπτών(1.574,33 ευρώ) μηνιαίως μικτά από 1-7-2021 έως 30-9-2021.
Του Γ΄Αντιπροέδρου κ. Χαραλαμπάκη Εμμανουήλ να ανέρχεται στο ποσό των χιλίων πεντακοσίων εβδομήντα τεσσάρων ευρώ και τριάντα τριών λεπτών(1.574,33 ευρώ) μηνιαίως μικτά από 1-7-2021 έως 30-9-2021.
Της Δ΄Αντιπροέδρου κ. Μόχου Βασιλικής να ανέρχεται στο ποσό των χιλίων πεντακοσίων εβδομήντα τεσσάρων ευρώ και τριάντα τριών λεπτών(1.574,33 ευρώ) μηνιαίως μικτά από 1-7-2021 έως 30-9-2021.
Στα ανωτέρω ποσά θα περιλαμβάνονται και όλες οι νόμιμες κρατήσεις.
Η παρούσα απόφαση ισχύει από 1-1-2021 έως 31-12-2021 και τελεί υπό την έγκριση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων.
Είναι καλό να αναγραφεί και η γνώμη της μειοψηφίας (μειοψηφία όνομα και πράμα)
- Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καστανάκης Γεώργιος είπε: 
Καταψηφίζω τις αμοιβές γιατί δούλεψαν τρεις μήνες το 2020 και φέτος μπορεί να μην δουλέψουν καθόλου. Θέλω να πληρώνονται αυτοί που δουλεύουν και όσο καιρό δουλεύουν.
Ο πρώην δήμαρχος κ. Σταθάκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης είπε: Όποιος εργάζεται πρέπει να αμείβεται. Όμως η διαδικασία που ακολουθείται από πέρυσι είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε.
Τοποθετήσατε πέντε (5) έμμισθους αιρετούς, μετά τους βάλατε να κάνουν δύο μήνες δωρεάν (λόγω κορονοιού), μετά ξανά πληρώνονται τον Οκτώβριο, ξανά απόφαση να μην πληρώνονται κάποιοι. Τώρα για το 2021 μας λέτε, κάποιοι πληρώνονται όλο το χρόνο και άλλοι τρεις μήνες μόνο. Δυστυχώς με αυτά που κάνετε εκτίθεστε κ. Δήμαρχε και εκθέθετε και τους συνεργάτες σας, διότι τους εμφανίζετε οτι δεν ασχολούνται με την εταιρεία και ότι είναι ρουσφετολογικές οι θέσεις. Επιπλέον δεν έχετε φέρει θέμα την λειτουργία της επιχείρησης για το 2020 ώστε να δούμε τι και ποιος προσέφερε.
 Για τους λόγους αυτούς ΑΠΕΧΟΥΜΕ από την ψηφοφορία του θέματος.
 -Με την τοποθέτηση του κ. Σταθάκη συμφώνησαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
κ.κ. Γλαμπεδάκης Βασίλειος, Ψαράκης Νεκτάριος, Μακράκης Γεώργιος και
Βαρουχάκη Σταυρούλα. Καταψηφίζω τις αμοιβές. 
- Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φραγκιουδάκης Γεώργιος είπε: Καταψηφίζω τις αμοιβές των Αντιπροέδρων διότι τα πράγματα που κάνει η Μονομετοχική δεν χρειάζονται. Μπορεί να τα κάνει ο ίδιος ο Δήμος.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σταθάκης Θεόδωρος, Γλαμπεδάκης Βασίλειος, Ψαράκης Νεκτάριος, Μακράκης Γεώργιος και Βαρουχάκη Σταυρούλα ΑΠΕΙΧΑΝ από την ψηφοφορία του θέματος. (εδώ δεν μπορώ να μην το σχολιάσω ΓΙΑΤΙ κύριε Σταθάκη;)
Και επειδή κάποιοι θα βιαστούν να πουν οτι μεροληπτώ τα ίδια έγραφα και τα ίδια θα γράφω για την Μονομετοχική του Δήμου μας. Καλό είναι να την (επι)νοικιάσει για να έχουμε και ένα σοβαρό ποσό στα ταμεία του Δήμου, αλλά με όρους προστασίας της και ανάδειξης της και του Μπάλου και του Λαφονησιού. Όσο κάποιοι θα πληρώνονται για εργασίες που δεν κάνουν τα σχόλια θα υπάρχουν. Αν επισκεφτείτε το νησάκι θα δείτε και τα διαχρονικά χάλια μας.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Δημόσιοι Οργανισμοί και Ιδιωτικές Εταιρείες κολοσσοί, λειτουργούν με πρόεδρο και αντιπρόεδρο. Η Δημοτική Μονομετοχική Α.Ε., χρειάζεται 4 αντιπροέδρους για να λειτουργήσει;;;