Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Όλοι ξέρουμε οτι η Ελλάδα, η Κρήτη, η Κίσαμος, είναι μια σεισμογενή περιοχή της γης με συχνούς σεισμούς μικρούς και μεγάλους.. μάλιστα μας έχει σημαδέψει από τα ιστορικά χρόνια με τον μεγαλύτερο καταγεγραμμένο σεισμό στην Μεσόγειο 8 R και κάτι το 365 μ.Χ ως και πρόσφατα που ένα σεισμουλάκι μας έκλεισε τα Λύκεια. Χθες αναφέρθηκα στο δρόμο εκεί στο Μαυρομούστακο (κατοχυρώθηκε και η ονομασία αν και δεν λέγεται έτσι) οτι εδώ και 30 χρόνια, απο την στιγμή που τον έφτιαξαν παρουσιάζει καθιζήσεις και μια αγαπητή φίλη του blog η Σ.Σ μου έστειλε τον παγκόσμιο Άτλαντα των ρηγμάτων της γης. Αν μπείτε στην σελίδα του ΕΔΩ θα δείτε οτι ένα απο τα πολλά ρήγματα (κάποιοι σεισμολόγοι θα μας το εξηγήσουν) περνά ακριβώς απο εκεί. Και η φίλη Σ.Σ καταλήγει στο μικρό σχόλιο που συνόδευε τον χάρτη... "είτε το φτιάχνουν είτε όχι ..μια απο τα ίδια θα έχουμε στην περιοχή.". 
- Πάντως η αλήθεια είναι οτι οι καθιζήσεις συνεχίζονται και τώρα φαίνονται καθαρά στο απέναντι βουνό (για όσους ταξιδεύουν αυτό δεξιά και απέναντι προς Χανιά).
Εμείς μάθαμε κάπως να ζούμε με τους σεισμούς και καλομάθαμε να μην έχουμε και μεγάλες απαιτήσεις απο τους δρόμους μας .. που δυστυχώς είναι σε μαύρο χάλι. 
Υπομονή και μακρυά μας οι σεισμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: