Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

ΜΟΝΟ ΜΕ Α.Α ή Π.Α THN ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΘΑΡΗ

Διαβάζοντας τους δασικούς χάρτες.....
Α.Α.: Άλλης μορφής – κάλυψης στις αεροφωτογραφίες παλαιότερης λήψης / Άλλης μορφής- κάλυψης στις αεροφωτογραφίες πρόσφατης λήψης. 
Π.Α : Τελεσίδικες πράξεις και αποφάσεις χαρακτηρισμού – μη δασικές 
Α.Δ : Άλλης μορφής – κάλυψης στις αεροφωτογραφίες παλαιότερης λήψης / Δάση και δασικές εκτάσεις στις αεροφωτογραφίες πρόσφατης λήψης και στις αυτοψίες ή στους κτηματικούς χάρτες του Ν.248/1976. 
 Δ.Α: Δάση και δασικές εκτάσεις στις αεροφωτογραφίες παλαιότερης λήψης ή προϋφιστάμενα στοιχεία / Άλλης μορφής – κάλυψης στις αεροφωτογραφίες και στις αυτοψίες ή στους κτηματικούς χάρτες του Ν.248/1976. 
 Δ.Δ: Δάση και δασικές εκτάσεις στις αεροφωτογραφίες παλαιότερης λήψης ή προϋφιστάμενα στοιχεία / Δάση και δασικές εκτάσεις στις αεροφωτογραφίες πρόσφατης λήψης και στις αυτοψίες ή στους κτηματικούς χάρτες του Ν.248/1976. 
 Χ.Α: Χορτολιβαδικές εκτάσεις στις αεροφωτογραφίες παλαιότερης λήψης / Άλλης μορφής – κάλυψης στις αεροφωτογραφίες και στις αυτοψίες ή στους κτηματικούς χάρτες του Ν.248/1976.
 Χ.Χ: Χορτολιβαδικές εκτάσεις στις αεροφωτογραφίες παλαιότερης λήψης / Χορτολιβαδικές εκτάσεις στις αεροφωτογραφίες πρόσφατης λήψης και στις αυτοψίες ή στους κτηματικούς χάρτες του Ν.248/1976. 
 Α.Χ: Άλλης μορφής – κάλυψης στις αεροφωτογραφίες παλαιότερης λήψης / Χορτολιβαδικές εκτάσεις στις αεροφωτογραφίες πρόσφατης λήψης και στις αυτοψίες ή στους κτηματικούς χάρτες του Ν.248/1976. Α.Ν: Αναδασωτέες ή δασωτές εκτάσεις 
 Π.Δ : Τελεσίδικες πράξεις και αποφάσεις χαρακτηρισμού – δασικές 
 Π.Χ: Τελεσίδικες πράξεις και αποφάσεις χαρακτηρισμού – χορτολιβαδικές

Για σας που δεν έχετε μάθει ακόμα να διαβάζεται τους δασικούς χάρτες που θα βρείτε ΕΔΩ  όταν βρείτε την περιουσία σας πατώντας πάνω της θα σας βγάλει ένα καρτελάκι που θα αναφέρει τον χαρακτηρισμό της έκτασης, 10 διαφορετικές κατηγορίες που τις βλέπετε παραπάνω.
Αν λοιπόν πάνω απο την έκταση σας δεν σας βάλει τα γράμματα Α.Α ή Π.Α θα πρέπει να σας ανησυχήσει, μιας και δεν υπάρχει περίπτωση να μην εμπλακείτε σε ενστάσεις όσο δίκιο και να έχετε. 
Βέβαια υπάρχουν και χειρότερα αν δείτε πάνω απο την περιουσία σας και αυτά τα 4 σύμβολα
που δεν σηκώνουν ούτε ένσταση....ούτε αντίρρηση οτι πάει πέταξε.

 - Αν και όπως άκουσα απο άνθρωπο της Δασικής υπηρεσίας τις επόμενες μέρες θα βγουν καλύτερες οδηγίες και ίσως να διορθωθούν και κάποια κτυπητά λάθη.
Καλή δύναμη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: