Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΕΒ ΚΟΛΠΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

 Ο ΤΟΕΒ Κόλπου Κισάμου είναι οργανισμός κοινής ωφέλειας και αποτελεί Γεωργική Συνεταιριστική Οργάνωση Αναγκαστικής Μορφής βάση του Ν. 414/76 και όργανα του είναι η Γενική Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο. Λειτουργούν ως Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3881/58, των εκτελεστικών αυτού διαταγμάτων, του οικείου καταστατικού, υπάγονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και εποπτεύεται από την Περιφέρεια Κρήτης.
Μέλη του Οργανισμού γίνονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία έχουν μία από τις παρακάτω σχέσεις, ως προς τα αγροτικά ακίνητα που βρίσκονται μέσα στην περιοχή δικαιοδοσίας του Οργανισμού και που εξυπηρετούνται από τα έργα της αρμοδιότητας του.
1. Ιδιοκτήτες και νομείς
2. Σε διχασμό νομής και κυριότητας
I. Νομείς καθώς και οι του αγροτικού Νόμου και οι από προσωρινή διανομή κάτοχοι.
II. Εμφυτευτές και επιφανειούχοι
III. Επικαρπωτές.
Ο νέος Αρδευτικός κανονισμός ψηφίστηκε από την Γενική συνέλευση των αντιπροσώπων του ΤΟΕΒ, έχοντας την συνεχή επίβλεψη και την έγκριση της Περιφέρειας Κρήτης. Το άρθρο 8 αναφέρει:
Βάσει του Άρθρου 44 του Καταστατικού του ΤΟΕΒ ΚΟΛΠΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ,  ο Οργανισμός υποχρεούται να συντάξει βιβλίο Μητρώου - Κτηματολόγιο,  όλων των μελών και των από τα έργα που εξυπηρετούνται αγροτικών εκτάσεων. Καθορίζεται ποσόν εγγραφής τα 30€ (τριάντα ευρώ).
Σχετικά με την σύγχυση που προκλήθηκε με την εμφάνιση του τίτλου ΛΟΙΠΑ ΕΣΟΔΑ στα ειδοποιητήρια των μελών, ενημερώνουμε ότι ήταν σφάλμα εκ παραδρομής του διαχειριστή της μηχανοργάνωσης. Η σωστή εμφάνιση των χρεώσεων θα έπρεπε να είναι ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ και ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΥΒΙΚΩΝ.
Τα υπερβάλλοντα κυβικά (50/40/30) που χρεωνόταν στα μέλη τα προηγούμενα χρόνια 
50 (m3) x 0,22 (ευρώ/m3) = 11 ευρώ για την Α άντληση,
40 (m3) x 0,3   (ευρώ/m3) = 12 ευρώ για την Β άντληση, 
30 (m3) x 0,40 (ευρώ/m3) = 12 ευρώ για την Γ άντληση, 
τα οποία μεταφέρονται από τότε και κάθε χρόνο στις ενδείξεις ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, για να υπάρχει πλέον η πραγματική ένδειξη στις μετρήσεις. Πρακτικά, στο λογιστικό κομμάτι η αφαίρεση των παραπάνω κυβικών σημαίνει:
1. Στα υδρόμετρα που έχουν ξεπεράσει, άρα και καταναλώσει, τα 50/40/30 m3 χρεώνονται αντίστοιχα 11/12/12 ευρώ για να υπάρχει λογιστική τακτοποίηση χωρίς μεταβολή στις ενδείξεις των υδρομέτρων.
2. Στα υδρόμετρα στα οποία δεν έχουν καταναλωθεί καθόλου τα 50/40/30 m3 μετά τη τελευταία μέτρηση, δεν βλέπουν καμία χρέωση. Από τις τελευταίες ενδείξεις των υδρομέτρων αφαιρούνται τα παραπάνω κυβικά.
3. Στα υδρόμετρα που είναι ανάμεσα σε μηδενική κατανάλωση και στα 50/40/30 m3 θα δουν μόνο την χρέωση των κυβικών που έχουν καταναλώσει μετά την αφαίρεση των παραπάνω κυβικών από την προηγούμενη ένδειξη. 

Σύμφωνα με τον Αρδευτικό κανονισμό από εδώ και έπειτα ΟΛΕΣ οι ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ, ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ των υδρομέτρων θα γίνονται ΑΥΣΤΗΡΑ και ΜΟΝΟ από τον οργανισμό μας.
Την νέα αρδευτική περίοδο ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ όσοι έχουν οφειλές προς τον Οργανισμό, από την οικονομική χρήση του 2020 ή και παλαιότερη και δεν φρόντισαν να κάνουν ρύθμιση ή δεν έχουν τηρήσει την ρύθμιση που έκαναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: