Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Στα πλαίσια των επαφών του με δήμους του Ν. Χανίων, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, Γιάννης Κουράκης, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι τον Δήμαρχο Κισσάμου, Γιώργο Μυλωνάκη. Στην συνάντηση ήταν παρόντες οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας - Πολιτικής Προστασίας και Αθλητισμού Σπύρος Μαυροδημητράκης και Γιάννης Κελαϊδής, η Γενική Γραμματέας του δήμου Πόπη Καπετανάκη, η δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Άλκηστη Ξηρουχάκη και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Κισσάμου, Βασίλης Κουνδουράκης. 
Συζητήθηκαν τα επίκαιρα θέματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση, νομοθετικές  ρυθμίσεις και αλλαγές που αφορούν στην λειτουργία των ΟΤΑ και των υπηρεσιών τους, καθώς και οι αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις επόμενες εκλογές στην αυτοδιοίκηση και στον “Κλεισθένη”.
Έγινε αναφορά στο θέμα της πανδημίας και στις συνέπειες αυτής στον τουρισμό και ειδικά στην Κρήτη, με τον κ. Κουράκη να δηλώνει ιδιαίτερα αισιόδοξος εφόσον το νησί μας έχει καταφέρει να παραμείνει σε χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων, δύναται να παρέχει πλήρη κάλυψη νοσοκομειακών αναγκών σε περιπτώσεις κρουσμάτων τόσο στο ΠΑΓΝΗ όσο και στα νοσοκομεία των υπόλοιπων νομών, σημαντικό ζητούμενο για τον επισκέπτη τουρίστα και με τις ξενοδοχειακές μονάδες και τα καλύμματα μας, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ασφάλειας και υγιεινής. 
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα αναπτυξιακά θέματα του νησιού μας και η συζήτηση επικεντρώθηκε στον ΒΟΑΚ και στην «ωριμότητα» κάθε τμήματος του νέου οδικού άξονα καθώς και για το στάδιο που βρίσκεται η εκπόνηση των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που αποτελούν και θεμελιώδη προϋπόθεση για την δημοπράτηση. Ο κ. Κουράκης ενημέρωσε και κατ’ ιδίαν την δημοτική αρχή για το τμήμα Κίσσαμος (Καστέλι)-Χανιά ότι βρίσκεται στην φάση εκπόνησης των τοπογραφικών μελετών προκειμένου να ολοκληρωθεί η προμελέτη οδοποιίας και η ΜΠΕ η οποία εκτιμάται ότι θα υποβληθεί το καλοκαίρι του 2021 και ότι τελικά το έργο θα κατασκευαστεί με προαίρεση μέσω της σύμβασης του έργου Χανιά-Ηράκλειο-Χερσόνησος. Τόσο ο κ. Κουράκης όσο και ο δήμαρχος, τόνισαν ότι είναι επιτακτική η ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών και να συνεχισθούν οι πιέσεις από πλευράς ΠΕΔ Κρήτης, ώστε να περάσουμε από το στάδιο των σχεδιασμών και προετοιμασιών, στο στάδιο της υλοποίησης του έργου το συντομότερο δυνατόν. 
Τέλος, ο κ. Κουράκης, μας ενημέρωσε για την συζήτηση που είχε νωρίτερα με τον δήμαρχο Πλατανιά και Γραμματέα της ΠΕΔ Κρήτης, Γιάννη Μαλανδράκη σχετικά με την αναγκαιότητα της επίσπευσης των διαδικασιών για την ολοκλήρωση των μελετών για την κατασκευή του σύνθετου φράγματος Ταυρωνίτη (Σεμπρωνιώτη-Ντεριανού), το οποίο έχει κριθεί έργο εθνικής σημασίας. Ο Δήμαρχος τόνισε την σημαντικότητα αυτού του έργου για όλο το νομό αλλά και το πόσο θετικά θα επηρεάσει και την περιοχή μας, καθώς δύναται στο μέλλον να συνδεθεί με το προτεινόμενο έργο του δήμου, τον αγωγό σύνδεσης Κολένι - Κίσσαμος (Καστέλι), ο οποίος τελικά θα καταλήξει στην δυτική Κίσσαμο, λύνοντας έτσι οριστικά το πρόβλημα άρδευσης που ταλανίζει την περιοχή και που καλούμαστε ως δημοτική αρχή να αντιμετωπίσουμε, ενώ ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης, για την πρόσφατη επίσκεψή του για αυτό το θέμα στο ΥπΑΑΤ, λαμβάνοντας την δέσμευση του Υπουργού κ. Σπήλιο Λιβανό για την χρηματοδότηση του έργου.  
Η συζήτηση κατέληξε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα με τον δήμαρχο να ευχαριστεί τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης για την επίσκεψη και ενημέρωση αλλά και για τον διαρκή αγώνα που δίνει προς όφελος των δήμων αλλά και για την ανάπτυξη του νησιού μας από όποια θέση και να βρίσκεται.
Εκ του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: