Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ;

 ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΚΙΣΑΜΟΥ!!!

 
8.000.000 Ε το χιλιόμετρο θα στοιχίσει, ίσως και παραπάνω η παράκαμψη της πόλης Κισάμου, που ευτυχώς το κατάλαβαν μετά απο πολλά χρόνια απραξίας οτι αποτελεί ανυπόστατο κομμάτι του ΒΟΑ Κρήτης. Μάλιστα αν μπορέσουν να κατανοήσουν οτι ο ΒΟΑΚ πρέπει να ξεκινάει απο το λιμάνι Καβονησίου τόσο το καλύτερο, για ένα έργο που αν δεν γίνει τώρα δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ποτέ. Επειδή τις τελευταίες μέρες ακούγεται οτι το κόστος θα είναι μεγάλο και οτι δεν θα γίνει τίποτα άλλο εκτός απο αυτό το έργο στην πόλη, καλό είναι η δημοτική αρχή να ξεκαθαρίσει σε όλους αυτούς που βάζουν στην κουβέντα τους αυτό οτι εδώ και πολλά χρόνια ο Δήμος δεν έχει μια για να φτιάξει ούτε μια απλή διάνοιξη στην πόλη, ούτε μπορεί να κάνει ένα πεζοδρόμιο, ούτε καν μια ασφαλτόστρωση... και αν ήθελαν όλοι αυτοί που μας βάζουν "φρένο" στις ανάγκες μας, θα μας είχαν βοηθήσει και τα προηγούμενα χρόνια.
Το σκεπτικό ... θα σας κάνουμε αυτό λοιπόν μη ζητάτε άλλα, δεν ισχύει μιας και όπως όλοι ξέρουμε δεν έκαναν και πολλά αυτά τα χρόνια, εκτός φυσικά απο τις πολλές υποσχέσεις που δεν είχαν και αντίκτυπο... 
Προέχει να μάθουμε αλλά και όπως υπολογίζω και αυτοί που τον σχεδιάζουν απο που θα περάσει η παράκαμψη της πόλης, γιατί είμαι σίγουρος οτι το 80% ίσως και παραπάνω απ΄αυτούς που ασχολούνται όχι μόνο δεν ξέρουν, αλλά δεν έχουν και την αίσθηση να τον .. φανταστούν τελειωμένο. Ήδη οι πρώτες ερωτήσεις άρχισαν να ακούγονται δημόσια και απο δημόσια πρόσωπα... απο που θα περάσει; Από που θα βγει αν τρυπήσει το βουνό; Που θα γίνουν οι κόμβοι εισόδου και εξόδου της πόλης; Θα είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος ή θα έχει κάθε 10 μέτρα και μια παράκαμψη; 
Μπορεί απαντήσεις προς το παρόν να μην υπάρχουν αλλά κάποιοι είμαι σίγουρος οτι θα βρουν, μόνο και μόνο για να ξεφορτωθούν τους περίεργους. 
Το θέμα είναι οτι είναι η τελευταία ευκαιρία μας... αν θέλουμε να δούμε την πόλη να ξεμπλοκάρει, να γίνεται επιτέλους προορισμός και όχι ένα απλό υβριστικό προσπέρασμα χιλιάδων τουριστών που δεν αφήνουν τίποτα άλλο εκτός απο σκόνη και εκνευρισμό.
Αλήθεια απο που θα περάσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: