Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Και κει που είχαμε μια αγωνία και ψαχνόμαστε να ξετελέψουμε μια μελέτη για να δούμε κανένα έργο στην Κίσαμο, να σου και παρουσιάστηκαν αυτόματα και μέσα σε λίγες μέρες 4-5 έτοιμα έργα, που όπως τα ακούς νομίζεις οτι με το που θα σηκωθείς αγουροξυπνημένος ένα πρωινό, θα δεις να προσγειώνεται ένα υδροπλάνο στο λιμάνι μας, θα δεις οτι η Ηρώων Πολυτεχνείου αυτός ο μοναδικός δρόμο μας απόκτησε αδελφάκι και με τούνελ και θα ησυχάσει επιτελούς η κεφαλή μας απο τα καλοκαιρινά μποτιλιαρίσματα... αλλά και στον Πλάτανο, στην Γραμβούσα στις Λουσακιές, θα ανοίξουν τις βρύσες ένα πρωί και θα δουν να τρέχει γάργαρο νερό απο τα Νοπήγεια και τον Ταυρωνίτη....
Τόσο απλά που είμαι σίγουρος οτι οι περισσότεροι θα τσιμπηθούν μια και δυο φορές απο αυτήν την απρόσμενη εξέλιξη και θα αναρωτηθούν "Μπράβο!! Ναι ρε γ@μώτο γίναμε επιτέλους το κέντρο της Κρήτης". 
- Δεν έχει σημασία αν θα ξετελέψει κάτι ως το τέλος, αλλά και μόνο που κάποιοι κατάλαβαν οτι και η Κίσαμος υπάρχει και οι ελλείψεις μας σαν πόλη, σαν Δήμο, σαν επαρχία, είναι τεράστιες, είναι καλό, και μόνο που τα ΜΜΕ τις τελευταίες τρεις μέρες ασχολήθηκαν με το ΚΑΣΤΕΛΙ (ούτε ξέρουν πως λεγόμαστε) είναι καλό. Το οτι μας ανακάλυψαν απότομα ας μας γεμίσει αισιοδοξία δεν ξέρεις ίσως αυτήν την φορά να κάνουμε την υπέρβαση που τόσα χρόνια την ζητάμε και την θέλουμε... φυσικά μιας και το μυαλό μας τώρα με τα τόσα θα έχει αρχίσει να αποχαυλώνεται κάνω έγκληση να μην ξεχάσουμε οτι το σπουδαιότερο όλων απο όλα αυτά που μας λείπουν και τα χρειαζόμαστε άμεσα είναι τα ΛΥΚΕΙΑ. 
Τα Λύκεια να τα βάλουμε σε προτεραιότητα μιας και για τα υπόλοιπα είμαι σίγουρος οτι θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και θα τα βρούμε ...έτοιμα.
Και φυσικά αυτό που με χαλά είναι οτι όλοι όσοι θέλουν να μας κάνουν δώρο όλα αυτά, δεν μας ρώτησαν, δεν ρώτησαν ποιες είναι οι προτεραιότητες μας, δεν μας ρώτησαν τι θέλουμε πραγματικά (στην κυριολεξία) γράφοντας μάλιστα για να μας πείσουν.. τι είναι 50.000.000Ε για το κράτος, τι είναι 65.000.000Ε για τον πρωθυπουργό ώστε να κάνει και αυτό το έργο... σίγουρα στραγάλια δεν είναι, αλλά μεις εδώ ψάχνουμε 1.000.000 Ε για να φτιάξουμε τα εργαστήρια στο ΕΠΑΛ για τα παιδιά μας που κάνουν μάθημα σε προκάτ κοντέινερ και τώρα που δεν βρέχει κάνουν μάθημα στην αυλή.. και δεν μπορούμε ούτε Ευρώ να βρούμε.
Αυτό άραγε δεν είναι παράξενο; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: